Liggen er al zonnepanelen op daken van bedrijven?

19 feb, 16:16 Natuur en milieu
Kuun Jenniskens
Marine Kruiswijk, Nils Bonder en Ragnhild Scheifes voor de gevelzonnepanelen bij de BAM
Marine Kruiswijk, Nils Bonder en Ragnhild Scheifes voor de gevelzonnepanelen bij de BAM

BUNNIK Een veelgehoorde vraag in discussies over het opwekken van energie met windmolens en zonnevelden is: waarom leggen we die zonnepanelen niet op daken van bedrijfsgebouwen, zoals bij BAM en Vrumona? BunniksNieuws.nl zocht uit wat hier allemaal bij komt kijken. Wat hebben bedrijven als mogelijkheden onderzocht? Waar lukt het om zonnepanelen te leggen? Waar niet? Met welke reden?

In Bunnik is een Green Business Club (GBC) actief. Hierin zitten bedrijven die rondom het stationsgebied gevestigd zijn: Vrumona, BAM, Postillion Hotels, ENGIE, BOVAG, Nederlandse Spoorwegen - en Sempergreen trad onlangs ook toe. We spreken met GBC programmamanager Ragnhild Scheifes, met Martine Kruiswijk (duurzaamheidsmanager Vrumona) en met GBC voorzitter Nils Bonder (directeur concernhuisvesting BAM).

DAKEN BAM LIGGEN VOL BAM wil zelf het goede voorbeeld geven, zo legt Nils Bonder uit, omdat het bedrijf ook zelf projecten doet op het gebied van energietransitie. ,,BAM heeft in Bunnik zowel kantoren in eigendom, als huurpanden. Op de eigendomspanden liggen alle daken vol met zonnepanelen, daar kan geen pa..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman