Afbeelding
Dag van de Duurzaamheid

Energietafel voor verduurzamen monument

1 oktober 2020 om 14:33 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid is er een Energietafel voor monumentenbezitters.
Waar begin je bij de verduurzaming van een monument en wat kan de gemeente doen? Woon je in een monument en wil je deze woning graag verduurzamen? Dan raden we je aan om op 10 oktober de Energietafel bij Steenfabriek de Bosscherwaarden te bezoeken! 

Welke regels gelden er voor monumenten? Waar begin je? Wat kan de gemeente voor je doen? Dit en meer hoor je op 10 oktober. Je krijgt de juiste handvatten aangereikt om zelf stappen te zetten bij de verduurzaming van je monument.

Korting energieadvies

Een van de sprekers is een vertegenwoordiger van het Restauratiefonds. Kees Bakels van Grijs naar Groen legt uit hoe een energie-adviesgesprek voor monumenten in zijn werk gaat. De gemeente Wijk bij Duurstede geeft 100 euro korting op 50 energie-adviesgesprekken voor monumentenbezitters. De tegoedbon krijg je ter plekke mee.

Voor wie?
De Energietafel is voor alle inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek die met elkaar aan de slag willen om hun energieverbruik omlaag te brengen. Deze editie richt zich speciaal op eigenaren van een monument.

Vragen of ideeën?
Neem contact op en meld je aan via m.vanmerkenstein@wijkbijduurstede.nl of loop binnen bij het Energieloket aan de Steenstraat 2 in Wijk bij Duurstede.

De Energietafel is een initiatief van gemeente Wijk bij Duurstede en de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie