Afbeelding
Gemeente Wijk bij Duurstede

Energietafel over gezond energie besparen

24 september 2020 om 16:00 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE In het Huis van de Gemeente Wijk bij Duurstede vindt op donderdag 1 oktober van 19:30 tot 21:30 uur een Energietafel plaats. Het thema is ‘Gezond energie besparen in je woning’. Hoe je met kleine ingrepen snel en makkelijk energie bespaart in huis, op een gezonde en veilige manier. Hoe breng je isoleren en ventileren in balans?

Presentatie over belang ventileren bij isoleren
Tijdens deze Energietafel besteden we speciale aandacht aan je gezondheid. Want je kunt je huis wel potdicht isoleren, maar zonder de juiste ventilatie is dit absoluut niet verstandig! Waar moet je op letten in de materiaalkeuze en hoe kom je erachter of jouw huis een gezond leefklimaat heeft? En als je de ventilatieroostertjes in huis open zet, ventileer je dan voldoende? (Spoiler: meestal niet!) En welke tips kun je nu direct al toepassen? Kees Bakels van Grijs naar Groen vertelt je hier graag over en beantwoordt al je vragen. Hij is op dit gebied niet alleen expert, maar ook ervaringsdeskundige.

Het programma:
19.30 – 19.45 uur Welkom
19.45 – 20.00 uur Kleine maatregelen & cv-optimalisatie – door energiecoach Sarida van der Meer
20.00 – 20.30 uur Isolatie kan niet zonder goede ventilatie – door Kees Bakels van Grijs naar Groen
20.35 – 20.45 uur Koffie
20.45 – 21.20 uur Tafelen in groepen
21.20 – 21.30 uur  Afsluiting

Digitaal of live aanwezig? Wil je graag bij de Energietafel zijn, maar ben je ivm corona liever niet live aanwezig? Geef dit dan aan in het aanmeldformulier, dan sturen we je een link waarmee je de bijeenkomst digitaal kunt volgen. Aanmelden via het formulier is verplicht, want er is beperkt plek om zo de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen.

Voor wie?
De Energietafel is voor alle inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek die met elkaar aan de slag willen om hun energieverbruik omlaag te brengen.

Vragen of ideeën?
Neem contact op en meld je aan via m.vanmerkenstein@wijkbijduurstede.nl of loop binnen bij het Energieloket aan de Steenstraat 2 in Wijk bij Duurstede.

De Energietafel is een initiatief van gemeente Wijk bij Duurstede en de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC).

advertentie
advertentie