Duo Pageluza
Duo Pageluza Duo Pageluza

Concert in Cothen gaat door met dit seizoen zes prachtige concerten

Muziek

COTHEN Veertig jaar waren Jaco Rus, Joost Zwaan en Ab Bosman het gezicht van Concert in Cothen. Heel veel mooie concerten zijn inmiddels gegeven in de prachtige Agneskerk op de Brink. Wat deze concerten zo bijzonder maakt is het intieme van de kerk in combinatie met de musici. Juist voor kleine muziekgezelschappen is de ruimte zeer geschikt. Het zou heel erg jammer zijn als Concert in Cothen zou stoppen en daarom hebben Cothense muziekliefhebbers de organisatie opgepakt.

door Ali van Vemde

Jan van den Berg, Bert Melief en Frederique en Andreas Reigersman hebben voor komend seizoen een prachtig programma samen weten te stellen. Zes gezelschappen komen dit nieuwe seizoen spelen, de eerste zal zijn op 9 oktober. Ook komend seizoen is er weer een variatie aan kamermuziek, duo’s, trio’s, kwartetten en kwintetten, kleinere koren en wereldmuziek. De luisteraars genieten van een warm welkom, een gevarieerd programma en een kopje koffie in de pauze. De musici vertellen iets over de muziek en dat zorgt voor extra aandachtig publiek.

PROGRAMMA Aanstaande zondag start om 13.00 uur het eerste optreden in het nieuwe seizoen met Duo Pageluza. Sopraan Paulien van de Werff en gitarist Gert de Vries vormen samen dit duo, dat snel aan bekendheid wint. Zij bieden liederen uit de Spaanse barok van José Martin en uit de romantiek van Giacomo Merchi en Franz Schubert.

Op 13 november staat Melocorde op het programma. Drie strijkinstrumenten uit verschillende landen en uit verschillende tijden vormen de basis, de kemençe, de nyckelharpa en de violone. Een reis van oost naar west, van toen naar nu. Op zondag 18 december staat Con Piacere in de kerk, een barokensemble dat muziek maakt uit de late renaissance en de Barok. Dit ensemble bestaat uit vier of vijf zangers met begeleiding van een continuo van barokcello/gamba, theorbe en clavecimbel/orgel. Het wordt een speciaal kerstprogramma. Het nieuwe jaar start op 29 januari met een optreden van Noor van de Wetering hobokwartet. Bach was in zijn tijd de onbetwiste meester van de fuga. Tweehonderd jaar later hoor je zijn invloed terug in het werk van honderden componisten, waaronder Allen Stephenson. Zij schreven beide prachtige solo’s voor de hobo. De Agneskerk is op 5 maart voor de wereldberoemde celliste Quirine Viersen. Zij speelt cello om de puurheid en essentie van de muziek over te brengen. Het laatste optreden van dit seizoen zal Brisk recorder quartet Amsterdam te horen zijn in één van hun laatste concerten, want dit wereldberoemde gezelschap stopt. Dit gezelschap speelt een Bach-programma.

Iedereen is van harte welkom tijdens deze concerten. Wat is veranderd, dat is het reserveren van de entreetickets. Deze worden nu eenvoudig online besteld en afgerekend. Kijk op de website concertincothen.nl hoe het werkt. Het is ook mogelijk om gelijktijdig kaarten te bestellen voor meerdere concerten. De digitale tickets worden per mail verstuurd. Alle concerten beginnen om 13.00 uur. De tickets kosten € 12,50.

advertentie
advertentie