Een prachtig album van troubadour Boudewijn Hansen
Een prachtig album van troubadour Boudewijn Hansen Boudewijn Hansen

Nieuw album Wijkse troubadour sponsort artiestenpot Gasthuis: Alles wat ik voel

24 mei 2021 om 09:25 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijdag 4 juni, rond het middaguur, vindt er iets bijzonders plaats. Dan overhandigt burgemeester Iris Meerts aan een van de bewoners van het Ewoud en Elisabeth Gasthuis het eerste exemplaar van het nieuwe album van Boudewijn Hansen: ‘Alles wat ik voel’.

Een prachtig album met een elftal vrolijke, mooie en romantische liedjes. Treffend gearrangeerd door de Wijkse musicus Guido Hamerling en opgenomen met professionele muzikanten uit onder andere het Metropole orkest. Vakkundig afgerond in samenwerking met Bard Productions, ook uit deze stad. Al met al een echte Wijks productie.

Nu is het bijzondere: van elk verkocht album gaat € 2,50 naar de artiestenpot van het E&E. Hiermee wordt het startsein gegeven van een unieke sponsor actie, want met de verkoop van het album wordt ook deze pot gesponsord. Hard nodig, want door de vele bezuinigingen is deze kas vrijwel leeg. Daarom is er nauwelijks geld om ‘echte’ artiesten in te huren. Voor de bewoners en artiesten een slechte zaak.

Hansen hoopt dat er wel duizend inwoners van Wijk bij Duurstede en omstreken zijn die dit prachtige album willen aanschaffen. Dat zou geweldig zijn, want dat geeft muzikale activiteiten voor de bewoners van het E&E Gasthuis een enorm impuls.

Daarna hoopt hij dat de vlam overslaat naar andere plaatsen. „Ik heb honderden keren opgetreden in zorgcentra door het hele land en zag deze potjes langzaam opdrogen. Vele bewoners ontberen op die manier gezellige en zo belangrijke muzikale aandacht en artiesten die het ook niet breed hebben, hebben toch ook recht op ‘normaal’ betaald werk.”

Via de website boudewijnhansen.nl is de trailer te beluisteren en is het album als Mp3 of als fysieke cd te bestellen. De titel ‘Alles wat ik voel’ zegt al genoeg met onder andere zijn prachtige ode aan de Kromme Rijnstreek in het liedje Licht & land. Uiteraard zal hij op 4 juni enkele nummers van dit nieuwe album ten gehore brengen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie