Shantykoor Tussen Rijn en Lek wil graag weer repeteren
Shantykoor Tussen Rijn en Lek wil graag weer repeteren Shantykoor Tussen Rijn en Lek

Drie op een Rij: samen zingen, kan dat nog? Shantykoor Tussen Rijn en Lek doet het zo!

20 januari 2021 om 13:54 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Muziek maken of zingen, het is allemaal anders dan andere jaren. Hoe doen zij dat in coronatijd? In de rubriek Drie op een Rij vertellen muziekvereniging Excelsior, Shantykoor Tussen Rijn en Lek en Wijks Vocaal hoe zij het afgelopen jaar hebben beleefd. In deel 2: Shantykoor Tussen Rijn en Lek.

De leden van Shantykoor Tussen Rijn en Lek konden, toen de eerste lockdown op zijn retour was, vijf keer repeteren met de leden in de openlucht tussen de fruitbomen bij de voorzitter. „Dat is ons prima bevallen en we konden alle corona regels prima handhaven doordat er genoeg ruimte was. Iedere zanger had een eigen stoel die er van tevoren was neergezet en het geluid was ook prima omdat we zelf een geluidsinstallatie hebben en die werd iedere keer opgesteld. Daarna, toen het weer minder werd, zijn we verhuisd naar de sporthal op Mariënhoeve. Dat ging ook heel erg goed en we hadden genoeg ruimte om de coronaregels te handhaven, maar na één keer oefenen kwam de lockdown, dus was het afgelopen.”

Drie leden van het koor, Jan van Schaik, Guus Swillens en Hans Korthorst, maakten als ‘Trio Nooitgedacht’ teksten over de actuele dingen van deze tijd en namen een paar liederen op. Dit viel bijzonder goed in de smaak bij de leden.

Vanaf maart zijn er geen optredens meer geweest. „Dat vinden we bijzonder jammer. Zodra het weer is toegestaan gaan we er weer volop tegenaan. Omdat we geld hebben gekregen van de ‘Rabo club aktie’ is het doel om gratis op te treden in verpleeg-/verzorgingshuizen. Dus als het zover is dan hebben we er weer zin in om een leuk optreden te organiseren.

Vooral het samenzijn wordt erg gemist. „Wat we gemist hebben is natuurlijk de saamhorigheid en de gezelligheid met elkaar en natuurlijk ook de derde helft. En de blije gezichten in de zorginstellingen als we optreden.”

De leden blijven het shantykoor trouw. „Er zijn gelukkig geen leden afgehaakt, maar we hebben wel de contributie gehalveerd. We hopen dat we weer zo snel mogelijk aan het repeteren kunnen, want we missen het wel.”

Hoe komt muziekvereniging Excelsior deze coronatijd door. Lees het op https://www.wijksnieuws.nl/lokaal/muziek/661607/drie-op-een-rij-samen-muziek-maken-kan-dat-nog-muziekvereniging-excelsior-doet-het-zo-

advertentie
advertentie