Janny en John Jansen
Janny en John Jansen Ali van Vemde

Janny en John Jansen vieren 50-jarig huwelijk in kleine kring

26 maart 2020 om 11:15 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is een bijzondere tijd. Feestjes kunnen niet meer worden gevierd en we moeten zoveel mogelijk afstand bewaren. Dat merkte het echtpaar John en Janny Jansen-van Dijk afgelopen week toen zij het 50-jarig huwelijk vierde. Een klein beetje feest, maar heel anders dan ze zich hadden voorgesteld.

Op maandag 16 maart vierde John zijn verjaardag, een dag later vierde het paar het 50-jarig huwelijk, alleen met de kinderen en kleinkinderen. Het geplande etentje ging niet door, daarvoor in de plaats verzorgde hun zoon met de kleinkinderen een verrassingsmenu thuis. Zowel hun zoon als schoondochter werken in de horeca. Zo waren ze ook twee jaar in Ghana om daar een hotel op te zetten. De andere zoon is internationaal vrachtwagenchauffeur.

DANSLES Janny en John leerden elkaar kennen tijdens de dansles in Deventer. Hij was al een groep verder. Tegen haar vriendin zei Janny direct: „Met die vent wil ik dansen." Afgelopen zaterdag kenden ze elkaar precies 55 jaar. Voor John kwam een jongensdroom uit toen hij op 20-jarige leeftijd bij de politie kon gaan werken, nu de KLPD. Hij kwam er bij de Porsche groep. Een verhuizing volgde naar Wijk bij Duurstede waar ze een huis aangeboden kregen aan de Karel de Grotestraat. Janny: „In die tijd de witte muizenstraat genoemd. Natuurlijk wilde ik na vijf jaar verkering wel met hem mee, maar niet verder dan Utrecht, Zwolle, Nijmegen." Janny heeft van alles gedaan; van naaiatelier tot de huishouding en van taxichauffeur tot winkelmedewerker. Wel altijd onder schooltijden van de kinderen. En ze paste op twee meiden. Daarnaast zorgde ze ook nog voor haar zieke moeder „Dat hebben we echt met ons vieren gedaan. Het was een fulltime job." Ook loopt ze modeshows in verzorgingstehuizen.

NOG ALTIJD ACTIEF Het echtpaar kreeg twee zoons, een echt mannenhuishouden. Veel kwam op Janny neer omdat John onregelmatig werkte. „Hij was de man die op zondag het vlees kwam snijden." Ze hebben twee kleinkinderen, een meisje en een jongen. De grote hobby van John is judo. Toen hun zoon op 6-jarige leeftijd op judo ging is hij ook weer begonnen. Hij was secretaris, werd judoleraar en is nog steeds scheidsrechter. Daarnaast doet hij veel aan vrijwilligerswerk. Om er maar een paar te noemen: secretaris van de politiebond, actief bij de IPA; de International Police Association, het technisch onderhoud van AED's, computerles bij Stichting Binding en de website van de WABO. Ook het onderhoud van het huis en de tuin vraagt de nodige tijd. Zo maakte hij de aanbouw bij het huis grotendeels zelf. Janny is nog steeds vrijwilliger bij het E&E Gashuis. Ze houden ervan om op vakantie te gaan. Impulsief meestal. Janny: „We zetten de koffer in de auto en gaan op pad. Al kan dat nu natuurlijk even niet." John vult aan: „De laptop gaat altijd mee, dan kunnen we onderweg overnachtingen regelen."

advertentie
advertentie