Team Verhoef blog 33
Team Verhoef blog 33 Marije Koopmans

Team Verhoef | BLOG 33: Zat

9 maart 2020 om 15:05 Mensen

Of we het nog niet zat zijn, wordt ons af en toe gevraagd. Hoe meer, hoe beter. Een vers pak of in combinatie met blauwe lucht en zon. Sneeuw. Bij voorkeur bergen (met) sneeuw. Na acht weken hebben we er nog geen genoeg van en ook naar de laatste twee weken kijken we uit. 

Langzaam beginnen we ons daarnaast ook te verheugen op het zomerse deel van onze reis. Half maart eindigt het ski-avontuur en rijden we naar Lyon, waar we een week Franse les volgen. Via het Franse platteland, waar we bij mijn ouders de winterspullen omruilen voor de zomerspullen, beginnen we in april aan een bijzondere tocht van drie maanden. We bezoeken Kroatië, Montenegro, Albanië, Turkije, Griekenland en Italië. Vooralsnog gaan we ervan uit dat het bij deze route blijft, totdat, ook wij volgen het nieuws, een oprukkend virus mogelijk dwarsligt. Dan verzinnen we iets anders. 

Opgeladen door het iets lagere reistempo afgelopen periode, staan we weer open voor het opdoen van nieuwe ervaringen, dingen leren en het ontdekken van andere culturen en gewoonten. In de meest van de genoemde landen zijn we niet eerder geweest, op Griekenland en Italië na. Griekenland beperkt zich overigens tot het ooit eens op Kreta en Corfu te zijn geweest, dus dat telt wellicht niet helemaal mee. Veel onbekends in ieder geval, in aangename temperaturen en, onze voorkeur kennende, regelmatig aan zee. Komende weken lezen we ons in en maken we plannen voor wat we willen zien en doen. Ook verdiepen we ons in hoe we in contact kunnen komen met lokale bevolking en andere reizigers.   

Maar, niet te ver vooruitkijken, want we staan nu nog op de ski's in Oostenrijk. Uitkijken naar wat komen gaat en tegelijk bewust genieten van het moment, is een combinatie die het nastreven waard is. De sneeuw zat? Zat sneeuw! Wij skiën nog even door.   


__ 
Beleef op YouTube (www.youtube.com/teamverhoef) en Instagram (www.instagram.com/team_verhoef) mee hoe we ons 'normale' leven een jaartje onderbreken. Je kunt volgen waar in Europa we zijn en wat we meemaken. 

advertentie
advertentie