Afbeelding
Oranjefonds

Oranje Fonds stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor kwetsbare kinderen in Utrecht

4 november 2021 om 14:15 Maatschappelijk

UTRECHT  Het Oranje Fonds is op zoek naar sociale initiatieven die kansen geven aan kwetsbare kinderen in de provincie Utrecht. Onder de noemer Kansen voor Kinderen stelt het Fonds de komende twee jaar 1 miljoen euro beschikbaar om projecten te versterken die op wijkniveau actief zijn. Zodat zij nog meer kunnen betekenen voor de kinderen uit hun wijk. 

Kinderen die in bepaalde wijken in armoede opgroeien, hebben minder kansen om daaruit op te klimmen dan leeftijdsgenootjes uit andere wijken. Zo blijkt uit de Kansenatlas van economisch onderzoeksbureau SEO. Daarnaast is de prognose van het CBS dat de coronapandemie grote economische gevolgen heeft voor kwetsbare en lager opgeleide bevolkingsgroepen – jongeren in het bijzonder. Reden voor het Oranje Fonds om met Kansen voor Kinderen extra financiële steun te geven aan projecten die zich richten op deze groep.

IEDER KIND ,,Ieder kind verdient gelijke kansen in het leven. Ongeacht afkomst, gender, seksuele oriëntatie, gezondheid, sociaaleconomische positie, opleidingsniveau van de ouders en de plek waar je woont”, stelt Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds. ,,We willen dat ieder kind kan voelen dat het ertoe doet en dat het mee kan doen in onze samenleving. Dat begint in de eigen wijk. Daarom willen we de projecten die dat mogelijk maken graag deze impuls geven.”

MEEDOEN Het Oranje Fonds roept wijkprojecten in de provincie Utrecht die zich richten op het vergroten van kansen voor kinderen van 0 tot 18 jaar op om mee te doen aan Kansen voor Kinderen. Er wordt gezocht naar initiatieven die ondersteuning bieden in de wijk waar de kinderen wonen en die aansluiten op de behoeften van hun doelgroep. Het Oranje Fonds maakt uit de aanmeldingen een selectie en biedt de geselecteerde initiatieven maximaal twee jaar steun in de vorm van kennis en geld. Het bedrag waarmee Kansen voor Kinderen wordt gerealiseerd, komt van de inmiddels opgeheven Utrechtse Stichting Alleato, die het vermogen heeft ondergebracht bij het Oranje Fonds. Daarom ligt de focus van Kansen voor Kinderen op de provincie Utrecht. Projecten kunnen zich tot 31 januari 2022 aanmelden via oranjefonds.nl/kansenvoorkinderen.

ORANJE FONDS Het Oranje Fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. ,,Daarom steunen wij sociale initiatieven die werken aan een betrokken samenleving, die zorgen voor mensen die dat tijdelijk nodig hebben, en die zich inzetten voor meer gelijke kansen. Deze steun bestaat uit kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning.” 

Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie