Kunstenaars Arno en Thomas aan het werk: boodschap voor bewoners E&E gasthuis (19 mei 2020)
Kunstenaars Arno en Thomas aan het werk: boodschap voor bewoners E&E gasthuis (19 mei 2020) QuaRijn

Wijkse raadsmotie: met elkaar door de crisis

9 maart 2021 om 08:08 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 23 maart dienen SP, GroenLinks en D66 een motie in een bedrag van 1 ton - dat nog over is van het budget van 135.000 euro voor coronamaatregelen - te besteden voor een nog op te richten activiteitenfonds waarmee de Wijkse samenleving stimulans, steun en nieuwe energie kan krijgen.

door Kuun Jenniskens 

,,Na maandenlang thuiszitten, dichte deuren dicht te hebben gehad, thuiswerken, thuisonderwijs, geen sportcompetities, geen toneel of concerten, is de samenleving toe aan nieuwe energie”, zo stellen de indieners. Vandaar het voorstel om 1 ton te stoppen in een activiteitenfonds om de Wijkse samenleving energie te geven en te ondersteunen bij de ideeën. 

Dit bedrag kan helpen om, na versoepeling van de coronamaatregelen, de samenleving weer op gang te brengen. Het is bedoeld voor alle doelgroepen, en met respect voor de maatregelen die dan gelden. 

De gemeente kan via dit fonds optreden als (co)financier van activiteiten. De motie vraagt het college om regels op te stellen voor dit fonds en deze op korte termijn met de gemeenteraad te bespreken. Op 23 maart is er een raadsdebat over deze motie. Het is nog niet bekend of deze motie voldoende wordt ondersteund.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie