Lions gaan met een attentie langs bij ouderen
Lions gaan met een attentie langs bij ouderen Lions Levefanum

Lions Levefanum heeft oog voor (Wijkse) senioren

7 december 2020 om 08:57 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE In deze bijzondere tijden speelt eenzaamheid met name voor ouderen een grote rol. Niet even op bezoek bij buren, geen gezamenlijke koffie uurtjes, te weinig aanspraak en minder vaak naar buiten om boodschappen te doen.

Ieder jaar in januari bood de Lionsclub Wijk bij Duurstede, aan een groep van 90 ouderen, uit de gemeente Wijk bij Duurstede, een gezellig winterdiner aan in het E & E Gasthuis. Na het genot van een drankje en hapjes volgde er altijd een geheel verzorgd diner. Ook de muziek en samenzang ontbrak natuurlijk niet. De Lions leden en andere vrijwilligers haalden de gasten van huis op, zorgden vervolgens voor de bediening en zetten zich in om alle kleine wensen van de gasten te vervullen. Als de leuke en vooral feestelijke avond is beëindigd werden de gasten ook weer veilig thuisgebracht.

Helaas is in 2020 alles anders, maar niets doen is voor de Lionsclub Levefanum Wijk bij Duurstede geen optie. In het weekeinde (half december) gaan de Lions bij een aantal ouderen thuis langs om een leuke attentie aan te bieden en als de bewoners een praatje willen maken bieden zij een luisterend oor.

De Lions geven aan dat men ervan uitgaat dat het Winterdiner in 2022 weer georganiseerd kan worden en dat het dan even leuk en succesvol gaat worden als in de afgelopen jaren.

Lions Levefanum is een serviceclub van mannen en vrouwen die activiteiten organiseren waarmee uit de opbrengst maatschappelijke en culturele initiatieven in de gemeente Wijk bij Duurstede worden ondersteund.

advertentie
advertentie