Burgemeester Iris Meerts licht de vang
Burgemeester Iris Meerts licht de vang Ali van Vemde

Burgemeester beschermvrouwe van de molen

11 mei 2020 om 11:30 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Iris Meerts is de nieuwe beschermvrouwe van de Wijkse molen Rijn en Lek. Op vrijdag 8 mei werd zij officieel geïnstalleerd. Als eerste officiële handeling lichtte zij de vang van de stellingmolen.

Nicole Bakker, directeur van de Vereniging De Hollandsche Molen, molenadviseur Matthijs Ero, molenaar Louis Maas en Martha de Wit (Molen Rijn en Lek) waren hierbij aanwezig. Om de vang te kunnen lichten kreeg de burgemeester eerst uitleg van de jongste molenaar van ons land, de 18-jarige Louis. Uiteraard werd rekening gehouden met 1,5 meter afstand.

Iris Meerts volgt hiermee voormalig burgemeester Tjapko Poppens op. Beschermvrouwe zijn is een ceremoniële functie. Hiermee toont de burgemeester aan dat de molen belangrijk is voor de stad. Iris Meerts: „De molen is een prachtig monument. Daar komt nog bij dat ik erg van bakken houd en regelmatig meel ga halen bij de molen.”

Tijdens de coronacrisis is de molen gesloten voor publiek. Zodra het weer kan zal molen Rijn en Lek weer graag bezoekers ontvangen.

Burgemeester in gesprek met Nicole Bakker (De Hollandsche Molen)
Instructies van molenaar Louis Maas
advertentie
advertentie