Met de hoogwerker bij het E&E
Met de hoogwerker bij het E&E Kaieschaiters

Kaieschaiters actie update

28 april 2020 om 09:27 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE Weer een week voorbij, een week waarin er, gelukkig, opnieuw positieve berichten zijn vanuit de zorg en het kabinet. De corona-aanpak begint heel langzaam zijn vruchten af te werpen. Het aantal coronapatiënten op de IC's neemt af net als het aantal nieuwe patiënten. Goed nieuws, maar blijft u zich alstublieft houden aan de maatregelen. Zo kunnen we corona verslaan.

Kijkend naar ons eigen Wijk is er de afgelopen week ook het een en ander gebeurd. Zo hebben wij de laatste beelden geschoten voor de film Kijk op Waik, is er een nieuwe 'Hoogbezoek' actie geweest bij het E&E op Koningsdag, waarbij Geco wederom een hoogwerker ter beschikking heeft gesteld en hebben we, in samenwerking met Bakkerij Lakerveld, oranje tompoucen uitgedeeld aan de bewoners van de diverse aanleunwoningen. Daarnaast zijn we afgelopen week in gesprek geweest met de Wijkse dienst.

KIJK OP WAIK Afgelopen week zijn we weer op pad geweest met onze camerman Wilco van Kouwen van WvK Productions (vorige week schreef ik per abuis WvK media, bij dezen gerectificeerd) voor de laatste beelden voor de film 'Kijk op Waik'. Burgemeester Iris Meerts opent met een persoonlijk voorwoord de film. Dit hebben wij afgelopen woensdagavond opgenomen op 1 van de mooie Wijkse plekken van onze burgemeester. Daarna met onze wethouder Wil Kosterman mooie beelden geschoten op haar mooie Wijkse plekken. En om af te sluiten zijn we bij onze eigen Waikse Zanger Theo Mezz geweest ook bekend als Theo de Kruif en Tiggie. Ook Theo hebben we gevraagd wat zijn mooiste plek in Wijk is. Welke plekken dit zijn ziet u in de film.

Zaterdag hebben wij gedraaid in Cothen en Langbroek. We zijn begonnen bij Joop Mocking op camping 't Boomgaardje die hij en zijn vrouw al jarenlang runnen op de Wijkersloot. Joop heeft ons meegenomen over zijn camping en vertelde hier uitgebreid en enthousiast over. Helaas zagen we hier dat de coronacrisis ook deze ondernemer raakt. Als gevolg van het corona virus moeten de sanitair- en recreatieruimte gesloten blijven en is de camping tot 28 april alleen toegankelijk indien u geheel zelfvoorzienend bent met toilet en douche. Enkele lege plekken zijn hier het gevolg van. De camping is gewoon geopend en u kunt hier een mooie plek reserveren met inachtneming van de dan geldende maatregelen. Voor meer informatie omtrent de regelgeving na 28 april kunt u terecht op de website www.boomgaardje.nl of u kunt bellen met 0343 – 56 24 57. Een mooie camping op een prachtige locatie in een rustige, landelijke omgeving. Het bezoeken meer dan waard! De mooiste plek van Cothen volgens Joop? U ziet het in de film.

De volgende locatie was de Brink in Langbroek. Hier hebben wij gesproken met Hans Marchal,Een geboren, getogen en bekende Langbroekenaar. Hans is al ruim 25 jaar actief in de lokale politiek. Begonnen in Langbroek waar hij voor het eerst lijsttrekker was en prompt wethouder werd, de jongste wethouder van het land. Sinds 2014 is Hans namens de PCG wethouder in onze gemeente en in die functie is hij in 2019 genomineerd geweest voor beste bestuurder van een kleine gemeente. De mooiste plek in Langbroek volgens Hans? U ziet het in de film.

Hierna was het weer terug naar de Wijkersloot waar we afgesproken hebben met de volgende bekende Cothenaar, Kees Mocking. Bekend van S.V.F Cothen waar hij jarenlang actief is geweest als vrijwilliger, ondermeer als bestuurslid en voorzitter. Geboren op de Wijkersloot en na 22 jaar in Wijk gewoond te hebben woont Kees weer op de Wijkersloot op de plek waar hij geboren is. Bij Kees hebben wij gesproken met Etske Muis en Ank Vernooy van De Wijkse Dienst. Er lopen diverse initiatieven en Kees heeft ons met Ank en de Wijkse dienst in contact gebracht om eens te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en samen kunnen doen om nog meer mensen met de diverse acties te kunnen bereiken. Goed gesprek en de verwachting is dat we op korte termijn samen de eerste actie gaan ondernemen. Dit leest uiteraard op de website www.wijksnieuws.nl. We hebben ook aan Kees gevraagd wat de mooiste plek van Cothen is. U raadt het al. U ziet het in de film.

Het laatste bezoek was aan Autobedrijf Verbeek. Johan en Marco Verbeek zijn echte Waikse die veel betekenen en doen voor het verenigingsleven in Wijk. Wij spraken met Johan over hoe het bedrijf omgaat met de coronacrisis, wat dit voor hun betekent en uiteraard kwam ook de mooiste plek van Wijk ter sprake. Als u de film gezien heeft dan weet u waar dit is.

Houd de website van 't Groentje www.wijksnieuws.nl en onze eigen website www.kaieschaiters.nl in de gaten voor de aankomende acties.Heeft u een hulpvraag? Neem dan alstublieft contact op met Wijk Helpt 0343 57 20 00 of info@wijkhelpt.nl

advertentie
advertentie