De Kaieschaiters helpen waar ze kunnen
De Kaieschaiters helpen waar ze kunnen Wijk Helpt

Kaieschaiters willen helpen!

Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is op dit moment voor ons allemaal een rare, moeilijke en onzekere tijd. En dat is nog zacht uitgedrukt. Het corona virus drukt een enorme stempel op het dagelijks. leven. De maatregelen die onze regering moest nemen gaat niemand in de koude kleren zitten. Iedereen wordt geraakt door de coronacrisis. Maar sommigen worden extra hard geraakt. We hebben elkaar harder nodig dan ooit tevoren. Samen kunnen we hier doorheen komen.

De Kaieschaiters kunnen niet stil blijven zitten en willen hier heel graag bij helpen. Waar het begon als een idee om te kijken of we mondkapjes en handschoenen konden regelen werd al snel duidelijk dat we het hier niet bij wilden laten. Er werd contact gezocht met de burgemeester en wethouder en via hen kwamen we in contact met Wijk Helpt en Stichting Binding. Daar worden de hulpvragen verzameld en zij coördineren dit. Er zijn veel mensen die hulp kunnen gebruiken, of een steuntje in de rug. Maar ook iemand die het zwaar heeft een hart onder de riem steken kan veel betekenen. Zoals een van onze leden zei: „Alles, van een paar gevulde koeken, een praatje (telefonisch) tot aan hulp voor ondernemers die het zwaar hebben en alles wat er tussen zit. Wat we kunnen doen, willen we doen." De Kaieschaiters staan in nauw contact met Wijk Helpt en Stichting Binding en bieden op alle manieren hulp aan. De eerste handschoenen gaan we afleveren daar waar ze nodig zijn.

[ONDERNEMERS] Ook onze ondernemers hebben het zwaar. Sommigen hebben van het een op het andere moment hun inkomsten zien inzakken of zelfs helemaal weg zien vallen. Wat kunnen we doen om hen te helpen? We hebben als eerste besloten dat we het gereserveerde budget voor ons jaarlijkse verenigingsuitje gaan besteden bij enkele lokale horecaondernemers. Bij Cafe Restaurant De Engel hebben we een dinerbon gekocht. 't Veerhuys bezorgt binnenkort een heerlijke lunch. Paul Vernooy van Vernooy Catering stelt een heerlijk barbecuepakket samen voor een barbecue met het gezin. Martine en Gerard van Catering De Witte verwennen ons met een lekkere avondmaaltijd. En bij Florian hebben we een bon voor koffie met gebak gekocht. Dit is nog maar het begin; er zijn nog veel meer ideeën waar we mee aan de slag gaan. Vergeet ook Het Pakhuis en De Kleine niet; zodra de deuren weer open mogen staan ze weer graag klaar voor u. We kunnen onze lokale ondernemers steunen door bij hen te kopen. Zeker in deze tijd is het van belang dat we lokaal kopen. Koop uw spijkerbroek niet bij Zalando, maar loop eens binnen bij een van onze kledingwinkels. Haal uw kaas eens bij de kaasboer, uw nootjes bij de notenboer, de fles wijn bij een van onze slijters en uw brood bij onze bakker Lakerveld. Kortom, steun onze ondernemers, koop lokaal!

['T GROENTJE] Als karnavalsvereniging willen we er zijn voor onze mooie gemeente en helpen. Wij zullen u op de hoogte houden via 't Groentje/Wijks Nieuws, op zowel de website als de krant. En ook zij kunnen uw steun overigens hard gebruiken. Ook 't Groentje wordt hard getroffen door de coronacrisis en uw donatie is van harte welkom. Dit lokale platform mag niet wegvallen!

Het is wellicht wat warrig, maar het is in zeer korte tijd tot stand gekomen. Wij hopen dat we niemand vergeten zijn en anders horen we dat graag. Heeft u vragen, hulp nodig, behoefte aan iets of wilt u ook helpen? Neem contact op met Wijk Helpt, telefoon 0343 572000. We gaan ons best doen en blijven dit doen want samen kunnen we deze crisis aan. Samen staan we sterk!

advertentie