Filmhuis Calypso Drive my car

8 mei 2022 om 19:48 Lokaal Deel je nieuws

Filmhuis Calypso Drive My Car

Yusuke Kafuku is een succesvolle Japanse toneelregisseur, die na de plotselinge dood van zijn vrouw een enorme tragedie moet verwerken. Twee jaar later, nog altijd in de rouw, aanvaardt hij een aanbod om een ??toneelstuk te regisseren in Hiroshima. Hij krijgt een zwijgzame chauffeuse toegewezen. Al rijdend in zijn felrode Saab bouwen de twee een bijzondere band op. Samen met haar gaat hij de confrontatie aan met het mysterie rondom zijn vrouw, dat hem nog steeds achtervolgt.

Drive My Car is een prachtige, zintuiglijke verfilming van het gelijknamige korte verhaal van Haruki Murakami. De film zit vol geweldig acteerwerk met veel intieme stiltes die een heel levensverhaal kunnen vertellen. Ryusuke Hamaguchi is ongetwijfeld een rijzende regisseur in de Japanse cinema. De film won een Gouden Palm voor beste draaiboek en een Oscar voor Beste Internationale Film.

Donderdag 19 mei om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via kaartverkoop@calypsotheater.nl, bij Van Ginkel Muziek, of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie