logo Calypso filmhuis
logo Calypso filmhuis André van Zwieten

Filmhuis Calypso Herself en Riders of Justice

6 februari 2022 om 13:51 Lokaal Deel je nieuws

Filmhuis Calypso Herself

Herself vertelt het ontroerende verhaal van de Ierse Sandra, die met haar twee kinderen wegvlucht van haar gewelddadige man en probeert een nieuw leven op te bouwen. Ze leeft via een overheidsregeling in een hotelkamer wanneer ze uit onverwachte hoek hulp krijgt bij het bouwen van een eigen tiny house. Nu kan ze eindelijk weer een plek voor zichzelf opeisen en letterlijk bouwen aan een nieuw leven. Maar kan ze aan de schaduw van huiselijk geweld ontsnappen?

Hoofdrolspeelster Clare Dunne schreef zelf het scenario voor een film over female empowerment in de realistische context van huiselijk geweld, de huizencrisis en bureaucratie. De film vertelt vooral een hoopvol verhaal over het overwinnen van trauma ondanks tegenslagen en het vinden van steun in een gemeenschap. Regisseur Phyllida Lloyd is bekend van uiteenlopende films als Mamma Mia! en The Iron Lady.

Filmhuuis Calypso Riders of Justice

Beroepsmilitair Markus (Mads Mikkelsen) moet noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk. Terwijl ze nog in diepe rouw verkeren, wordt er aangebeld door data-analist Otto. Hij heeft het treinongeluk overleefd en heeft samen met zijn excentrieke collega’s geconcludeerd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan. Als alles erop wijst dat het een aanslag is geweest, ontpoppen de mannen zich tot engelen der wrake.

Riders of Justice is een heerlijke zwarte komedie over verlies en trauma, verpakt als tegendraadse wraakfilm. Regisseur Anders Thomas Jensen (Men & Chicken) werkte vaker samen met Deense icoon Mads Mikkelsen, die vorig jaar nog schitterde in het tragikomische Druk. Ook hier weet hij te overtuigen als koelbloedige, getraumatiseerde ex-militair die een zooitje ongeregeld probeert te helpen bij het ontrafelen van een complot. Riders of Justice was vorig jaar de openingsfilm van IFFR.

Herself op dinsdag 15/2 en Riders of Justice op donderdag 17 februari om 19.00 uur. Max. 35 bezoekers. Graag een kwartier van tevoren aanwezig i.v.m. coronacheck. Ook is er is een pauze.
Reserveren verplicht via kaartverkoop@calypsotheater.nl of bij Van Ginkel Muziek.

advertentie
advertentie