logo Calypso filmhuis
logo Calypso filmhuis André van Zwieten

Filmhuis Calypso DRUK en THE FATHER

24 oktober 2021 om 19:53 Lokaal Deel je nieuws

Filmhuis Calypso Druk

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen middelbareschoolleraar Martin en zijn drie collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

Druk is tegelijk een heerlijke komedie en een verraderlijk persoonlijk drama. Net als je denkt dat de film te flauw wordt, wordt het serieus. En net als het te serieus wordt, mag er ook gelachen worden. Een balans die regisseur Thomas Vinterberg (Jagten) perfect weet te vinden samen met zijn Deense sterrenkast, met voorop Mads Mikkelsen die perfect een dronkenman weet te spelen. De film was genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Donderdag 4 november 18.30 uur en donderdag 18 november 21.00 uur. Beide avonden zonder pauze. Er is een coronacheck.
 

Filmhuis Calypso The Father

Anne (Olivia Colman) zoekt een verzorger voor haar dementerende vader Anthony (Anthony Hopkins), die steeds weer alle hulp afwijst. Voor Anthony is al lang niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring en zien de onmacht van zijn familie.

The Father is een intense, innovatieve film die je als kijker laat voelen hoe het moet zijn om dement te worden. Op sublieme wijze laat het zien hoe tijd en ruimte kunnen versmelten als je geest niet meer meewerkt. De film laat je geen moment los. Anthony Hopkins won de Oscar voor beste acteur met dit enerverende en emotionele portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is.

Donderdag 4 november 21.00 uur en donderdag 18 november 18.30 uur. Beide avonden zonder pauze. Er is een coronacheck.

Kaarten zijn verkrijgbaar via kaartverkoop@calypsotheater.nl,  bij Van Ginkel Muziek of aan de kassa van het theater (vanaf een half uur voor de voorstelling).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie