Muzikanten tijdens Shanty festival 2019
Muzikanten tijdens Shanty festival 2019 Adriaan Bos

Nieuw: Puur Wijks festival! | Open uitnodiging: doe mee!

21 maart 2022 om 15:04 Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 24 september 2022 van 13.00-17.00 uur

Een nazomermiddag lang gezelligheid met muziek en zang in de binnenstad van Wijk bij Duurstede, gelijktijdig met de Lekkodagen!

WAT, VOOR WIE EN WANNEER

Uit de organisatie van het voormalig Shanty Festival is een nieuwe groep initiatiefnemers opgestaan die het culturele leven in de gemeente Wijk bij Duurstede weer eens wil opschudden. Met een eendaags festival vol muziek en gezelligheid, waarin gezongen en meegezongen kan worden.

Laagdrempelig voor deelnemers en publiek, maar ook voor fijnproevers van (zang-) kunst op hoog niveau. En met ruimte voor andere initiatieven zoals straattheater-acts. Bedoeld om de onderlinge culturele banden aan te halen, ophef en vertier te veroorzaken en de reputatie van Wijk bij Duurstede als ‘ongedwongen culturele broedplaats’ weer een oppepper te bezorgen.

Het PUUR WIJKS festival richt zich vooralsnog op de eigen gemeente, met de binnenstad Wijk bij Duurstede als festivalplek. Die niet al te grootschalige aanpak is vooral om warm te draaien met de organisatie en te ervaren wat deelnemers en publiek ervan vinden. Mocht het initiatief aanslaan, dan kan bij volgende edities worden uitgebreid. Daarbij kun je denken aan toevoeging van (straat-) muziekgezelschappen van buiten, uitbreiding van het aantal podia, en publiciteit tot ver buiten de eigen regio.

We hebben bewust gekozen voor eind september, zodat alle koren en muzikanten voldoende repetitietijd hebben. Dus als vanouds tijdens de Lekkodagen.

OPEN UITNODIGING: DOE MEE!

Alle zang- en theatergezelschappen die in de gemeente actief zijn, zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met PUUR WIJKS. Het plezier van muziek maken en samen (mee-) zingen staat voorop. Voor een publiek dat misschien nog nooit van je gehoord heeft, of je juist al die tijd gemist heeft.

WAAR

Het plan is om het PUUR WIJKS festival te houden op twee buitenpodia; een groot podium op de Markt en een wat kleiner podium in de Mazijk. Daarnaast kijken we of gezelschappen ook binnen terecht kunnen, bijvoorbeeld de Grote Kerk of het Calypso Theater als dat mogelijk is.

THEMA: “WIJK Z(W)INGT - zingen met een kwinkslag”

Er mag gelachen worden! Liederen met humor, op muziek gezette lol-poëzie: het wordt uitdrukkelijk aangemoedigd om het op je repertoire te zetten.

PUUR WIJKS gaat lichtvoetig van start!

Meld je nu aan bij Joke Twigt | j.twigt@managementzaak.nl | 06-53 595891

We nemen snel contact met je op voor verdere details.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie