Het meisje met de parel van Johannes Vermeer
Het meisje met de parel van Johannes Vermeer Wijks Atelier

Lezing over Johannes Vermeer door Wijks Atelier

25 januari 2023 om 11:06 Kunst

WIJK BIJ DUURSTEDE Donderdagavond 2 februari wordt er een lezing gehouden door de heer Hoo Man Chan over de meesterschilder uit de 17e eeuw, Johannes Vermeer.

De lezing geeft een toelichting op de tentoonstelling in het Rijksmuseum te Amsterdam. Dit moet de grootste tentoonstelling over de schilder worden die ooit is gehouden. 28 schilderijen komen van overal in de wereld naar Amsterdam om een goed beeld te geven van het werk van de schilder, maar wil ook de bijzondere kwaliteit en aantrekkelijkheid van het werk laten zien.

Er is veel onderzoek gedaan naar Vermeer en zijn werk om nog meer inzicht te krijgen in wat hem heeft bewogen en de symboliek van het werk te doorgronden.

Het maakproces, zijn artistieke keuzes en zijn composities worden belicht. Zijn bekendste werken zijn Het Melkmeisje, Het Meisje met de Parel en Het Straatje van Vermeer.

De tentoonstelling wordt gehouden van 10 februari tot 4 juni 2023. Door het bijwonen van de lezing door de heer Hoo Man Chan zult u nog meer van de expositie kunnen genieten.

De lezing wordt gehouden in het Wijkse Stekje op de 1e verdieping van het Feuniksgebouw, Walplantsoen 14, Wijk bij Duurstede.

Inschrijving en informatie: www.wijksatelier.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie