Janneke van Tilburg (r.) overhandigd het boekje aan wethouder Wil Kosterman
Janneke van Tilburg (r.) overhandigd het boekje aan wethouder Wil Kosterman Wijks Atelier

Boekje ‘Wijk in Beeld’ overhandigd aan wethouder Wil Kosterman door Janneke van Tilburg van Wijks Atelier

18 januari 2022 om 09:11 Kunst

WIJK BIJ DUURSTEDE Begin oktober is het 25-jarig jubileum van Wijks Atelier gevierd. In 2020 was officieel dit jubileum, maar kon toen niet worden gevierd. Grote evenementen waren helaas ook nu niet mogelijk, maar toch was er ruimte voor een mooie expositie. Tegelijkertijd werd op 2 oktober de Kunstmarkt Art Dorestad georganiseerd door Stichting Culturele Regio en Wijks Atelier.

door Ali van Vemde

Tijdens deze expositie werd het werk getoond dat de cursisten maakten met als thema Wijk in beeld. Naar aanleiding van dit project is er ook een boekje verschenen waarin deze werken zijn terug te vinden. De opening werd verricht door wethouder Wil Kosterman, maar het boekje was nog niet klaar en kon nog niet aan de wethouder worden overhandigd. Dit gebeurde nu alsnog. Op donderdag 13 januari heeft Janneke van Tilburg, voorzitter van het Wijks Atelier, in het Huis van de Gemeente, het boekje ‘Wijk in Beeld’ overhandigd aan Kosterman. Het resultaat mag er zijn, in dit boekje is een prachtig overzicht te vinden van een gevarieerd palet aan schilderijen, keramiek, fotografie, etsen van het kinderatelier en gedichten. Alle cursisten hebben met heel veel enthousiasme meegewerkt aan dit project.

Ook het Wijks Atelier moest door de lockdown de deuren weer sluiten. Gelukkig mogen vanaf 17 januari alle lessen en bijeenkomsten weer starten. De cursussen voor schilderen, keramiek, kinderatelier, Open Atelier en fotografie starten weer. Al 25 jaar is Wijks Atelier van belang voor de Wijkse gemeenschap. Aan het aantal inschrijvingen voor de cursussen is duidelijk te zien dat deze mogelijkheid om culturele cursussen te volgen, groot is.

Alle informatie over het cursusaanbod is te vinden op de website van het Wijks Atelier wijksatelier.nl Ook één van de cursussen aan het ruime aanbod, volgen? Inschrijven kan ook via de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie