De kunstwerken worden geshowd
De kunstwerken worden geshowd Wijks Atelier

Online kerstexpositie Wijks Atelier

Kunst

Werken van cursisten en docenten

WIJK BIJ DUURSTEDE Geen kerstborrel dit jaar bij het Wijks Atelier met een kerstexpositie. December is een maand met samenkomsten en veel gezelligheid, maar dit jaar is alles anders. Daarom doet het Wijks Atelier het ook anders dit jaar. Geen bijeenkomst, maar wel een online expositie. Op 18 december wordt de expositie geopend.

door Ali van Vemde

Het zou heel erg jammer zijn als niet iedereen kan meegenieten van alle mooie werken die het afgelopen seizoen zijn gemaakt bij het Wijks Atelier. Daarom is aan alle docenten en cursisten, waaronder ook de Open Atelierschilders, gevraagd om twee recente werken in te sturen. Het gaat daarbij om werken die bij het Wijks Atelier zijn gemaakt. Ook is de cursisten gevraagd om werk 'on-proces' te laten zien. Zo wordt voor iedereen duidelijk hoe iets wordt gemaakt.

Tot 16 december kan het werk worden ingestuurd. De cursisten en docenten maken een foto van hun werk en sturen die op. Ook wordt de titel en het gebruikte materiaal er bij vermeld. Wijks Atelier kan zo laten zien waar iedereen mee bezig is. Ook voor aspirant-cursisten een leuke manier om kennis te maken met de cursussen en om te zien wat er zoal gemaakt wordt. Een bezoek brengen aan de online expositie kan via de link op de website van Wijks Atelier.

VOORJAARSCURSUSSEN Wanneer de cursussen weer van start kunnen gaan is nog niet duidelijk, maar zeker is dat er groot aantal cursussen open staan op de website. Zo is er de cursus Kunst van het Kijken; portrettekenen door docent Eduart Bace. Deze veelgevraagde portrettist leert de cursist de vaardigheid van het waarnemen. Rob Haak laat in de basiscursus fotografie alle mogelijkheden van het fototoestel zien en hoe die te gebruiken. Kennismaken met tekenen en schilderen kan ook; Yara de Kok en Olga Bohnsack laten de basistechnieken zijn en het gebruik van verschillende materialen. Yara de Kok geeft ook een cursus schilderen voor gevorderden. Docent Yvonne Mollee is een zeer talentvolle keramiste. Zij geeft een cursus tuinbeelden, maar ook vrij werken. Karin Boers leert de gevorderde schilders door te werken op een thema. De nadruk ligt op persoonlijke stijlontwikkeling.

Een bijzondere cursus is Kunst en Zorg, een creatieve cursus voor mensen met geheugenproblemen. Olga Bohnsack en Yvonne Mollee werken beeldend in kleine groepjes. Kunst levert een belangrijke bijdrage aan het zelfvertrouwen. Door te tekenen, schilderen of te boetseren raakt de cursist spelenderwijs vertrouwd met de verschillende technieken. Er zijn bij deze cursus nog enkele plekken vrij.

Door de coronamaatregelen blijft het onzeker wanneer de cursussen door kunnen gaan. Maar inschrijven kan nu al. Ondanks de beperkte mogelijkheden zitten ze bij het Wijks Atelier niet stil. Er zijn al volop nieuwe ideeën voor nieuwe masterclasses. Op de website is te zien wat er allemaal mogelijk is.

Janneke van Tilburg van het Wijks Atelier
advertentie
advertentie