Yvonne Mollee exposeert bij Nationaal Bomenmuseum Gimborn - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Yvonne Mollee exposeert bij Nationaal Bomenmuseum Gimborn

14 sep, 09:38 Kunst
Ali van Vemde
Yvonne Mollee bij haar kunstwerk De Reiziger
Yvonne Mollee bij haar kunstwerk De Reiziger

WIJK BIJ DUURSTEDE/DOORN De Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) en het Nationaal Bomenmuseum Gimborn organiseren voor de vierde keer een keramiekexpositie. Bijna 50 deelnemende kunstenaars tonen recent werk onder het motto ‘Ode aan de Natuur’. Op deze prachtige locatie hopen de NVK en het Nationaal Bomenmuseum het vakwerk van de keramisten en het enige bomenmuseum in ons land te promoten bij een breed publiek. Yvonne Mollee is één van de keramisten die hier haar werk laat zien.

Yvonne Mollee doet voor het tweede jaar mee aan deze unieke expositie. Dit jaar met haar werk ‘De reiziger’. Onderweg naar haar kunstwerk vertelt ze alvast over de tentoonstelling. „We organiseren deze expositie met een groep vrijwilligers die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vakgroep Keramisten. Dit jaar doen we dat met 47 deelnemers en ruim 70 objecten. De kunstenaars komen uit Nederland en België. We plaatsen hier niet alleen onze beelden, maar zijn ook actief met het ontvangen van bezoekers en eventuele rondleidingen. Het is een hele organisatie en we beginnen al een jaar van tevoren met de voorbereidingen. We houden bijvoorbeeld introductiedagen en we proberen voor ieder kunstobject een zo geschikt mogelijke plek te vinden. Veel ..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven