Filmhuis Calypso Dolor Y Gloria

4 december 2019 om 11:19 Film

WIJK BIJ DUURSTEDE Filmregisseur Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op zijn successen uit het verleden. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Dolor y gloria is het nieuwste juweeltje van de Spaanse meester Pedro Almodóvar (Volver, Todo Sobre Mi Madre). Hij blikt in deze film terug op zijn eigen leven in dit semi-autobiografisch verhaal. Je voelt aan alles dat het een diep persoonlijke film is. In de voor hem typisch luchtig melodramatische stijl weet hij zijn eigen leven op kleurrijke wijze in beeld te brengen, met natuurlijk genoeg ruimte voor fantasie. Met een prachtige rol van Antonio Banderas, met wie Almodóvar vaak heeft samengewerkt.

Woensdag 11 december om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie