Sallo Zilver, Nienke van Sligter en Sander van Ginkel op de plaats van de finish.
Sallo Zilver, Nienke van Sligter en Sander van Ginkel op de plaats van de finish. John Beringen

Zo’n driehonderd deelnemers Wijkse Dijkenloop op zondag 8 oktober

27 september 2023 om 09:45 Evenementen Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE De Stichting Wijkse Dijkenloop heeft een nieuw bestuur bestaande uit Nienke van Sligter, (voorzitter), Sander van Ginkel, (penningmeester) en Sallo Zilver (bestuurslid). Ze vertellen meer over de Dijkenloop die op zondag 8 oktober plaats zal vinden.

door John Beringen

,,Op dit moment verwachten we zo’n driehonderd deelnemers”, laat Nienke weten. ,,Daar zitten uiteraard veel bekenden van de vorige loop tussen, maar wellicht ook de nodige nieuwkomers.” Hoe ziet het traject er uit? Nienke: ,,Er zijn twee varianten; een loop van 5 kilometer die start bij de Gravenbol en een loop van 10 kilometer die start bij Kasteel Amerongen. De lopers worden per bus naar de locaties gebracht.”

SPORTIEF

Sallo benadrukt dat de loop een sportieve activiteit is de men samen onderneemt. ,,Iedereen krijgt een medaille; voor de winnaars is er uiteraard een speciaal exemplaar. Niemand hoeft een topprestatie te leveren. Uiteraard zijn er mensen die eerder meededen en hun tijd van de vorige ronde willen verbeteren of de bestaande records willen breken.” Hij kijkt even in zijn papieren en leest de snelste tijden op. ,,Voor de 5 kilometer is het record 15 minuten en 33 seconden en voor de 10 kilometer is dat 31 minuten en 39 seconden. Tijden waarvoor je stevig door moet lopen”, merkt hij laconiek op. ,,Maar gewoon meedoen in je eigen tempo en het traject uitlopen is ook een kranige prestatie, hoor. En daarbij: bewegen is altijd een goede zaak.” 

FEEST

Het gehele evenement wordt feestelijk afgesloten met de prijsuitreiking op de Markt. ,,Concordia levert hierbij een muzikale bijdrage”, vertelt Sander. ,,En bij de molen, als het einde in zicht is, staat een grote groep mensen die zorgt voor de nodige peptalk voor het laatste stuk. Alle deelnemers hebben trouwens hun naam op de borst zodat iedereen persoonlijk aangemoedigd kan worden. Dat zorgt voor net even dat stukje extra energie voor de lopers die de laatste loodjes als zwaar ervaren. Er is ook een verzorgingspost van Fit4all.” 

SPONSOREN

Het geld dat wordt geïncasseerd voor de deelname van de loop wordt overgedragen aan het Ewoud & Elisabeth Gasthuis dat daarmee activiteiten voor de bewoners bekostigt. Het bestuur spreekt haar grote dank uit aan de sponsoren die de loop financieel ondersteunen. ,,Dat zijn de Handelsbanken Utrecht, Gites, en Stox”, licht Sallo toe.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

,,We zoeken nog wel vrijwilligers die willen meewerken bij de diverse onderdelen van de loop”, gaat hij verder. ,,Dan gaat het om het uitreiken van de startbewijzen en de medailles en voor bemanning bij de waterpost. Bij de loop van 10 kilometer wordt er onderweg namelijk water uitgedeeld aan de lopers. Ook kunnen we nog hulp gebruiken voor het opbouwen en afbreken op de Markt. Het geheel wordt afgesloten met een borrel.” Na dit gezegd te hebben, kijken de drie bestuursleden elkaar aan. ,,De ervaring leert dat het altijd een heel gezellig gebeuren is; dat zal deze keer ook weer het geval zijn”, luidt het unanieme commentaar. 

AANMELDEN

De dijkenloop is op zondag 8 oktober en start om 14.00 uur. Voor deelname kan men zich inschrijven via www.wijksedijkenloop.nl. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro. Er is busvervoer geregeld vanaf de start naar de Gravenbol en Kasteel Amerongen. Voor de loop van 10 kilometer wordt een warming up georganiseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie