Filmopnames door RTV Utrecht
Filmopnames door RTV Utrecht Ali van Vemde

Lekkodagen op stoom

2 september 2022 om 08:12 Evenementen

WIJK BIJ DUURSTEDE Met toch een klein beetje zorg wordt gekeken naar de waterstanden. Het water staat nu heel laag en het waterpeil mag de komende weken nog wel wat stijgen om alle schepen die zijn ingeschreven, een ligplaats te kunnen bieden tijdens de Lekkodagen. Maar voorlopig wordt er van uit gegaan dat in het weekend van 24 en 25 september de stadshaven weer vol ligt met prachtige schepen.

door Ali van Vemde

In de stadshaven zijn de mannen druk bezig met de filmopnamen die RTV Utrecht alvast maakt. Duidelijk wordt uitgelegd wat het mooie is van de Lekkodagen en waarom Wijk bij Duurstede zo’n prachtige plaats is voor dit evenement. Waar de organisatie heel blij mee is, dat is de fijne samenwerking met de gemeente. „Vorig jaar was er alle medewerking vanuit de gemeente, ook met corona. Maar ook havenmeesters Rick en Marjolein van de Wijkse stadshaven zijn druk bezig met de steigers en met het organiseren van de horeca. Op dit moment hebben we 82 aanmeldingen, maar we verwachten nog een aantal vaste deelnemers. Voor de schippers willen we de Lekkodagen laagdrempelig houden. We vragen een kleine bijdrage, want zeker nu, met die hoge brandstofprijzen, lopen de kosten behoorlijk op.”

MOOIE MIX VAN BOTEN Op vrijdag 23 september zullen de deelnemende boten de haven binnenvaren. Ook dit jaar is er weer een mooie mix van boten. Die avond genieten de schippers bij Ome Ko van het schippersmaal met aansluitend de limerickavond. De schippers worden van de haven naar het café muzikaal begeleid door Ome Ko’or. Op zaterdag en zondag zijn bezoekers welkom. De organisatie benadrukt dat het geen kermis moet worden, dus een beperkt aantal activiteiten. Zo zal onder andere de palingroker er weer zijn. Op zaterdagavond kan weer worden genoten van de verlichte avondrondvaart. De molen is die avond open voor een nog mooier zicht op de haven. Als muzikale afsluiting komt op zondag Piratenkoor Gein en Gek, ieder jaar weer een groot succes. Het volledige programma zal binnenkort bekend worden gemaakt.

advertentie
advertentie