Een van de zangers die zijn lied op meesterlijke wijze ten gehore bracht.
Een van de zangers die zijn lied op meesterlijke wijze ten gehore bracht. John Beringen

Mazijkpop 2022 zonnig en geslaagd

18 juli 2022 om 09:22 Evenementen

WIJK BIJ DUURSTEDE  Afgelopen zaterdag vond op de Mazijk het muziekfestival Mazijkpop plaats. Het weer, dat goed meewerkte, alsmede de super gezellige en gemoedelijke sfeer maakte het muziekfestival tot een geslaagd evenement. 

Het spits werd afgebeten door de bluesband Basic Station uit de omgeving. Zoals de bijvoeging aanduidt, Blues en nog eens Blues dat eigenlijk meer op een festival van BluesinWijk thuishoort dan op een Popfestival. Merkwaardig genoeg werden we om 20.00 uur weer verrast door een Bluesband, maar dan wel één die heel strak en swingend meer Rhythm & Blues ten gehore bracht en die de mensen op de dansvloer bracht.

Tussendoor waren er de bands Sweet Sparkling Cider, Stone Edge en I am captain die in de warme podiumtent flink hun best deden, al dan geen  succes oogstten en door het doorzichtige dak stonden gaar te koken in de volle zon, want die scheen gelukkig weer de hele dag.

Hoogtepunt van het festival was het avondprogramma met zoals gezegd de strakke en swingende Rhythm & Blues van de Thomas Toussaint Band, tegenwoordig de favoriet op menig festival,  Brother Wolf met hun beukende en gedegen the Cult tribute en de absolute hekkensluiter The Streets, met hun all time favourite Hard Rock tribute act compleet met rook, vuur en lichteffecten met een groot meezing gehalte.

De avond deed door de vele dansende mensen de stofwolken van de Mazijk opwaaien.  

Ineke en Toon genieten zichtbaar van de muziek die ten gehore wordt gebracht. ,,Leuk dat we nu weer volop kunnen genieten na die nare coronaperiode met alle beperkingen,” laten ze weten. ,,We waren hier toch echt wel even aan toe.” 

Jongeren die deze woorden opvangen, onderschrijven hetgeen door het echtpaar wordt gezegd en laten weten uitgebreid voor de camera te willen proosten op de fantastische avond. ,,En wij gaan uit ons dak”, laat een andere groep weten. ,,Zet ons ook maar op de foto.” Uiteindelijk keerde iedereen weer huiswaarts na een avond met veel muziek die veel te snel voorbij was.

Kortom het was weer een geslaagde, goed bezochte en zonnige editie waar iedereen weer met plezier naar terug kan kijken.

door John Beringen/ Tom Moerenhout

Ineke en Toon: ,,Prachtig dat we nu weer volop kunnen genieten
,,Wij proosten op de geweldige Mazijkpop
,,Schrijf maar op dat wij uit ons dak gaan"
Niemand hoefde van de dorst om te komen
De jongens van DG Sound, die verantwoordelijk zijn voor het geluid, laten weten dat alles perfect loopt.
Mazijkpop 2022
Mazijkpop 2022
Mazijkpop 2022
Mazijkpop 2022
Mazijkpop 2022
Mazijkpop 2022
Mazijkpop 2022
Mazijkpop 2022
Mazijkpop 2022
Mazijkpop 2022
advertentie
advertentie