Wanneer zal dit weer mogelijk zijn in de Kaieschaiters Leutbunker
Wanneer zal dit weer mogelijk zijn in de Kaieschaiters Leutbunker Ali van Vemde

Kaieschaiters karnaval 2021 groot vraagteken

1 september 2020 om 10:01 Evenementen

WIJK BIJ DUURSTEDE De Kaieschaiters gaan deze week, in de reeds geplande bestuursvergadering, overleggen wat te doen met het Waikse Karnaval in 2021. Het lijkt allemaal nog zover weg, februari 2021, maar als je een beetje organisatie wil neerzetten dan had je eigenlijk al voor 80% klaar moeten zijn.

De Kaieschaiters en de gemeente: Om een feest als Karnaval in Wijk bij Duurstede te organiseren moet je met heel veel zaken rekening houden. Ten eerste moet je een vergunning krijgen van de Gemeente. De Kaieschaiters hebben een bijzonder goede band met de Gemeente Wijk bij Duurstede. In een kort overleg met Freddy van Scherpenzeel en Jan van Rooijen was al snel duidelijk dat beide partijen op dezelfde golflengte zitten. Tot nu toe gewoon de vergunning aanvragen en een ‘slag’ om de arm houden.

Muziek programma: Verder heb je natuurlijk te maken met een muziek programma. De mensen zijn wel wat van de Kaieschaiters gewend, dus moet je ook gaan kijken wat er te boeken is. Op dit moment kan er niet zoveel, steeds meer dingen en evenementen worden afgezegd en dus is het voor februari 2021 ook nog niet duidelijk. Veel artiesten hebben de agenda’s nog dicht tot er voldoende duidelijkheid is over de evenementen branche.

De wet en regelgeving: De regelgeving in Nederland staat het op dit moment nog niet toe om dit soort evenementen te organiseren. En er is nog geen enkele duidelijkheid wanneer dit wel zou kunnen. Natuurlijk is Karnaval in Waik niet het grootste evenement in Nederland , maar we praten toch al snel over meer als 1000 mensen per avond en als dit op 1,5 meter zou moeten, dan gaat dit in de Leutbunker een groot probleem worden. Hier zit de karnavalsvereniging in de ‘afwachtende’ houding en is ze afhankelijk van wat de regering besluit betreffende de evenementen.

Terug kijken: Vooruit kijken is lastig op dit moment, vandaar dat deze tijd ook wordt gebruikt om terug te kijken op 2020. Er was nog geen Corona, niemand had er nog van gehoord. De Kaieschaiters bouwden de Korfbalhal op Marienhoeve om tot echte Leutbunker. Met de 12 leden en met een groep enthousiaste vrijwilligers werd deze klus geklaard. En zaterdagmiddag om 11 over half 1 kwam het startsein van Karnaval 2020. De Waikse Optog met daarna een instuif en de prijsuitreiking. Op de zaterdagavond was het tijd voor het Openingsbal. Al dagen van tevoren uitverkocht en optredens van Barry Badpak en Double DJ’s. Zondagmorgen alles weer opruimen en klaar maken voor de One Two Trio Kindershow. Honderden kleintjes met ouders en begeleiders en wat een heerlijk feest. S’middags alles weer opruimen en op zondagavond komen Theo Mezz en Wipneus en Pim de zaal op zijn kop zetten. Maandagmorgen wederom de boel helemaal opruimen en de zaal klaar zetten voor de senioren middag. Geweldig om te doen en Reggie, Theo en de Schellenbellen brengen de sfeer er super in. Weer moet de zaal leeggeruimd worden want het Vuige maandagbal staat op de agenda. De traditionele super gezellige Slotavond van het Waikse Karnaval. Met dit jaar niemand minder als Frans Bauer en Marco Kraats. Wederom een uitverkochte avond en de artiesten waren super.

Nieuwe Prins Ja of Nee: Dat Prins Dick den Eerste en zijn Adjudant Peter een super jaar hebben gehad zal niemand verbazen. Hoe het voor het nieuwe seizoen gaat worden is nog allemaal erg onduidelijk. Heb je wel een nieuwe Prins nodig als er wellicht geen Karnaval komt, moet je wel Prins willen worden in zoveel onduidelijkheid het is allemaal erg onzeker. Gelukkig heeft Prins Dick aangeven gewoon Prins te blijven als dit nodig is en dat geeft rust in de organisatie. Op zaterdag 14 november staat het Prinsenbal gepland in het Calypso Theater op de markt. Ook hier is helemaal niet duidelijk of dit wel kan en of het eventueel in een andere vorm kan. Kortom voor een eventuele nieuwe Prins heel veel onduidelijkheden.

Bestuurs- en ledenvergadering: De Kaieschaiters zijn een heel klein clubje met maar 12 leden. De geplande bestuursvergadering van 4 september kan gewoon bij iemand thuis en dan zijn we nog steeds volgens de regels aan het vergaderen. Het bestuur zal zich buigen over de vraag wat er wel en niet kan in 2021. Als er mogelijkheden zijn in 2021 komt ook nog de vraag of je het dan moet willen. De gezondheid van iedereen staat ten alle tijde voorop. Natuurlijk zijn we best toe aan een feestje maar niet ten koste van …….

Als het bestuur een voorstel heeft wordt dit voorgelegd aan de leden. Zodra ze het eens zijn zullen de Kaieschaiters via deze krant laten weten wat er gaat gebeuren. Ook RTV Utrecht zal de regio zoveel mogelijk op de hoogte houden van de regionale besluiten.

advertentie
advertentie