Zero waste wandeltour, gegeven door Elisah Pals
Zero waste wandeltour, gegeven door Elisah Pals Zero Waste Nederland

Zero Waste Wandeltour in Wijk bij Duurstede op 30 maart: ontdek lokaal, duurzaam aanbod

21 februari 2024 om 15:27 Duurzaamheid Deel je nieuws

Waar let je op wanneer je gaat winkelen bij jou in de buurt? Kijk je naar het product of ook naar de verpakking? Dagelijks gooien we in Nederland 19 miljoen plastic wegwerpbekers- en bakjes weg die eenmalig worden gebruikt. Dat kan anders! Loop mee met de Zero Waste Wandeltour op 30 maart in Wijk bij Duurstede en leer afvalvrij shoppen bij jou in de buurt.

Veel van het afval door wegwerpverpakkingen komt in de natuur terecht als zwerfafval. Om dit probleem aan te pakken laat de ‘Alles behalve plastic’-campagne zien hoe het anders kan. Tijdens de wandeltour neemt een lokale gids je mee langs plasticvrije hotspots en is er ruimte voor al jouw vragen. Deze editie van de wandeltour is kosteloos bij te wonen. Meld je wel van tevoren aan, want er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Deze Zero Waste Wandeltour maakt onderdeel uit van de campagne ‘Alles behalve plastic’ door Afval van Utrecht die op 1 maart van start gaat. Een maand lang deelt Afval van Utrecht tips en inspiratie over hoe de plastic-voetafdruk verkleind kan worden. Deze campagne, die tegelijkertijd in de Utrechtse gemeenten wordt uitgerold, maakt mensen op creatieve manieren bewust om het gebruik van wegwerpplastic te verminderen.

In de campagne worden alternatieven voor wegwerpplastic gedeeld en praktisch gemaakt. Zo worden er op sociale mediakanalen wekelijks tips en inspiratie gedeeld. Winkels waar inwoners met eigen verpakkingen boodschappen kunnen doen, krijgen extra aandacht. Ook wordt er een prijzenpakket verloot onder inzendingen voor het meest creatieve alternatief voor wegwerpplastic.

Afval van Utrecht organiseert, in samenwerking met Zero Waste Nederland, drie acties in de maand maart. Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland, geeft op 13 maart een lezing in Leusden. Op 16 maart is er een Zero Waste wandeltour in Woerden, en op 30 maart in Wijk bij Duurstede. De acties zijn kosteloos, en op inschrijving. Op afvalvanutrecht.nl/allesbehalveplastic vind je de link om je aan te melden.Voor meer informatie over de campagne en de acties, kijk op afvalvanutrecht.nl/allesbehalveplastic.

advertentie
advertentie