Altijd een feestje met Theo Mezz
Altijd een feestje met Theo Mezz De Kaieschaiters

Kaieschaiters actie update

12 mei 2020 om 10:33 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE Weer een week voorbij met weer positieve berichten. De corona-aanpak werkt zo goed dat sommige maatregelen versoepeld kunnen worden. Hier hebben we met z’n allen opgewacht. Het is fijn om iedere week met positieve berichten te kunnen beginnen. En als we ons aan de (versoepelde) maatregelen houden kunnen we dat hopelijk blijven doen en krijgen we corona eronder.

KOUDE VERRASSING VAN HOUTHANDEL COPIER Dan weer terug naar ons eigen Wijk waar we ook deze week weer wat kleur, reuring en een koude versnapering hebben gebracht met twee acties. Afgelopen donderdagmiddag zijn enkele hofdames van onze vereniging op pad geweest met Bas en de ijscokar van Vernooy Catering (die dit belangeloos beschikbaar stelde). Ze hebben onder andere diverse kinderdagverblijven en de Loever bezocht en de kinderen en bewoners getrakteerd op een heerlijk ijsje. Dit werd door allen met veel plezier en smakelijk ontvangen. Wij bedanken Houthandel Copier voor hun gulle donatie om deze actie mogelijk te maken. De positieve en enthousiaste reactie van Danny Copier op dit initiatief geeft weer energie voor een volgende actie.

THEO MEZZ EN TISWAT ON TOUR Donderdagavond zijn we met onze eigen Waikse volkszanger Theo Mezz op pad geweest om wat gezelligheid bij de mensen thuis te brengen. De afgelopen week konden inwoners zichzelf of een ander opgeven met een verzoeknummer en deze zou Theo dan live ten gehore brengen. Een mini tuin concert zeg maar. We hebben deze avond zeven adressen bezocht en bij ieder adres was het een klein feestje waar soms ook de nodige emoties bij kwamen kijken. Het was leuk en dankbaar om te doen en wie weet doen we het binnenkort nog een keer. Deze actie was niet mogelijk geweest zonder de belangeloze medewerking van Theo Mezz en van zijn geluidsman Dirk-Jan van Tiswat on Tour.

CALYPSO Naast onze inwoners en ondernemers zijn we ook bezig met ideeën om onze culturele ondernemers te steunen. Hiervoor zijn we in gesprek met Tom van Ginkel gegaan en hem de eerste ideeën voorgelegd. We gaan samen kijken hoe we hier een mooie invulling aan kunnen geven. Zowel Tom als wijzelf zijn enthousiast en we verwachten op korte termijn de eerste 'cultuur' actie aan te kunnen kondigen.

KIJK OP WAIK Onze producent Wilco van WvK productions heeft samen met voice-over Gerrit Onink van GO-group de laatste hand gelegd aan de film “Kijk op Waik”. Ergens deze week wordt hij als eerste aangeboden aan de inwoners van het E&E en daarna is hij te zien op ons eigen YouTube kanaal. Dat het iets moois is geworden durven wij wel te zeggen. Wij bedanken Wilco van Kouwen voor de vele belangeloze uren die hij in het monteren en produceren heeft gestoken. Daarnaast bedanken wij Gerrit Onink voor het inspreken van de film. En uiteraard bedanken wij de diverse markante, bekende Waikse, Cothenaren en Langbroekenaren voor hun medewerking.

'T GROENTJE Als laatste willen wij toch graag weer de aandacht vragen voor ’t Groentje. Iedere dag kunt op de website het laatste nieuws volgen en iedere week kunt u dit lezen in de krant. De coronacrisis bewijst maar weer eens hoe belangrijk een regionaal nieuwsmedium als ’t Groentje is. Wij kunnen en mogen dit niet verloren laten gaan. Door het nemen van een premium Wijks Nieuws abonnement steunt u ’t Groentje en kunnen ze ons op de hoogte blijven houden van alles wat er gebeurt in onze mooie gemeente.

VOLGENDE ACTIES We gaan nog even door met onze acties. Wat voor acties? Dat kunt u lezen op onze website www.kaieschaiters.nl en die van ’t Groentje www.wijksnieuws.nl . Heeft u een idee? Laat het ons weten via info@kaieschaiters.nl .

Heeft u een hulpvraag? Neem dan alstublieft contact op met Wijk helpt 0343-572000 of info@wijkhelpt.nl

advertentie
advertentie