Afbeelding
ANP Foto

UPDATE CORONAVIRUS: Meer overledenen, minder besmettingen

15 april 2020 om 14:21 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

WIJK BIJ DUURSTEDE Het RIVM meldt voor de afgelopen 24 uur een flinke stijging van het aantal gemelde overledenen: 189 tegenover 122 een dag eerder. Waarschijnlijk is dit een naijleffect van het paasweekend, waarin nog niet elk overlijdensgeval direct is gemeld.

Het aantal nieuw gemelde ziekenhuisopnames daalde onder de 200. Vandaag zijn er namelijk 188 patiënten gemeld die in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), tegenover 210 gisteren.

MINDER NIEUWE BESMETTINGSGEVALLEN Tot nu toe zijn er 28.153 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Vandaag waren dat er 734, het laagste aantal sinds 23 maart. En dat terwijl er momenteel meer getest wordt.

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie