Afbeelding
ANP Foto

UPDATE CORONAVIRUS: Daling lijkt door te zetten

13 april 2020 om 14:20 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

WIJK BIJ DUURSTEDE De daling in de coronacijfers lijkt door te zetten. Vandaag meldt het RIVM dat 147 patiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 49 minder dan een dag eerder. Daarnaast zijn er 86 personen als overleden gemeld tegenover 94 gisteren.

Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld, zeker aangezien dit het paasweekend is. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

AANTAL POSITIEF GETESTE PERSONEN ONDER 1000 Het aantal positief geteste personen is ook aan het dalen. Voor het eerst sinds 8 april ligt het onder de duizend in een etmaal, namelijk 964. Tot nu toe zijn er 26.551 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie