De familie wacht geduldig, op gepaste afstand
De familie wacht geduldig, op gepaste afstand Ali van Vemde

Kaieschaiters actie 'Hoogbezoek' bij E&E

14 april 2020 om 10:12 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE We zijn weer een weekie verder, een weekie waarin we positieve geluiden horen vanuit de zorg en onze regering. Zo is de toename van het aantal zieken minder groot dan enkele weken geleden, daalt het aantal zieken op de ic en geven degenen die ziek zijn het virus aan minder mensen door De maatregelen werken en deze zijn dan ook verlengd tot 28 april. Maar, zo waarschuwt het kabinet, we zijn er nog lang niet!

En... zolang we er nog niet zijn bieden de Kaieschatiers hun hulp en steun aan en gaan ze door met acties. Dat doen ze op verschillende manieren. Ze steunen ondernemers, brengen plantjes aan ouderen en helpen familieleden om een bezoek te brengen aan hun dierbaren. Een grote groep vrijwilligers werkt hier vol enthousiasme aan mee.

KOOP LOKAAL DOEKEN 'Koop Lokaal, steun de Wijkse ondernemer' Deze doeken zijn vorige week geplaatst. Hier is door velen enorm leuk en positief op gereageerd. Laten we nu ook met velen Lokaal Kopen en onze Wijkse ondernemers steunen! Zij hebben het heel hard nodig.

HOOGBEZOEK Afgelopen weekend verzorgden de Kaieschaiters de actie 'Hoogbezoek' voor de bewoners van Gansstede / E&E Gasthuis. Met behulp van een hoogwerker, die belangeloos beschikbaar werd gesteld door GECO, kon er een bezoekje worden gebracht aan een familielid in het verzorgingstehuis. Veel bekendheid was er niet aan gegeven zodat alleen de familieleden kwamen en niet te veel kijkers. Voor het verzorgingstehuis werd door de familie geduldig gewacht, op gepaste afstand, tot het hun beurt was. In het bakje werden de mensen voor het raam van het familielid geheven en zo konden ze elkaar weer even zien en spreken. Het was ontroerend om te zien hoe blij de mensen waren dat ze elkaar weer even konden zien. Al was het niet mogelijk om elkaar aan te raken, toch was er weer even een momentje van contact. Even elkaar gedag zeggen, even vragen hoe het er mee gaat en vooral motiveren om nog even vol te houden. Niet alleen de mensen die bezoek kregen genoten, maar ook vanuit andere ramen werd enthousiast gezwaaid. Zo was er bezoek voor de zesde verdieping. Op de vijfde verdieping zat een mevrouw die bleef zwaaien met een wit zakdoekje. Wat moeten heel veel ouderen zich nu eenzaam voelen. Voor de Kaieschaiters was het fantastisch om te mogen doen. „We gaan dit ook zeker snel weer doen!" Hou Facebook en de website van De Kaieschaiters in de gaten voor de datum. „We zijn in gesprek met het E&E, we zijn allebei zeer enthousiast en willen nog veel meer gaan doen. Wat en hoe? Dat gaan we samen bekijken. Heeft u een idee? Laat het de Kaieschaiters weten. Uw ideeën en input zijn van harte welkom! Neemt u alstublieft contact op als u een idee heeft, maar ook als u wilt helpen. Laat het weten via info@kaieschaiters.nl

Heeft u hulp nodig neemt u dan alstublieft contact op met Wijk Helpt 0343. 57000 of Stichting Binding. Wij gaan verder! Hoe? Dat kunt u volgende week lezen in 't Groentje, onmisbaar voor onze gemeente. Wijk, Samen voor Elkaar!

Even elkaar zien
De crew begeleidt
Even elkaar zien, al is het op afstand!
advertentie
advertentie