Burgemeester Iris Meerts bezorgt boodschappen
Burgemeester Iris Meerts bezorgt boodschappen Stichting Binding

Om extra handje vragen is helemaal niet erg; inwoners helpen inwoners

Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Juist in deze tijd zijn vrijwilligers opgestaan, om mede inwoners te helpen bij dingen die ze nu even niet meer kunnen. Voor verschillende zaken kunnen vrijwilligers worden ingezet: een boodschapje doen, de hond uitlaten, een brief posten, of gewoon even bellen voor een praatje. „Help deze vrijwilligers te helpen, vraag indien u hulp nodig heeft gewoon om hulp.” zo roept burgemeester Iris Meerts op.

Meerts ging op pad met Janique Hahndiek van het inwoners initiatief Helpende Handjes WbD en Frank Brouwer van Stichting Binding. „Super natuurlijk dat onze burgemeester ook een boodschap wil bezorgen. Net zo super als dat inwoners zich hebben aangemeld om andere inwoners daar waar mogelijk te helpen,” aldus Brouwer enthousiast. En hij vervolgt: „Vanuit Stichting Binding hebben we telefoonnummer 57200 dagelijks open gesteld. Daarnaast werken we met geweldige inwonersgroepen samen. Via Facebook zijn Helpende Handjes WbD en Wij(k) Samen Sterk ontstaan. Maar daarnaast zet bijvoorbeeld ook carnavalsvereniging De Kaieschaiters hun beste beentje voor.”

[VEILIG WERKEN] De extra hulptroepen roepen nu met elkaar mensen op om daar waar nodig hun hulp in te schakelen. Hanhndiek en haar mede initiatiefnemer Fokko Moerland merken namelijk, dat niet iedereen zomaar hulp komt vragen. Moerland: „Dat blijkt toch lastig. Soms durven mensen niet, omdat ze het gek vinden om hulp te vragen. Soms doen ze het niet omdat ze bang zijn voor het virus. Maar wij houden rekening met alle voorschriften van het RIVM. Vrijwilligers wassen hun handen, of werken zelfs met handschoenen aan. En om hulp vragen is helemaal niet gek!”

[FACEBOOK OF TELEFOON] Helpende Handen en Wij(k) Samen Sterk zijn te vinden via Facebook. Ook telefonisch kunnen hulpvragen worden door gegeven. Stichting Binding heeft de Wijkse Helpt telefoon dagelijks (ook in het weekend) van 9.00 uur tot 16.00 uur open staan: 572000. Helpende Handen is telefonisch bereikbaar via 06-0627911.

advertentie