De Kaieschaiters bezorgen de mandjes bij Engkstede
De Kaieschaiters bezorgen de mandjes bij Engkstede Kaieschaiters

Kaieschaiters willen helpen

5 april 2020 om 14:30 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE Zo schreven wij vorige week in deze krant en ook dat we samen deze crisis aankunnen. En dat we het samen doen blijkt wel uit de reacties die we hebben gekregen. Een (kleine) greep hieruit:

Dvd's van Laurel en Hardy. Deze zijn aangeboden voor de bewoners van het E & E. „Dan kunnen ze iets leuks kijken en lachen." Er word inmiddels om gelachen.

Een laptop. Deze werd aangeboden „zodat een gezin die er de financiële middelen niet voor heeft hun kind toch digitaal onderwijs van school kan laten volgen".

En afgelopen weekend hebben we, aangeboden door Tuincentrum Merkens en in samenwerking met Stichting Binding, wat kleur aan het leven mogen geven door 250 bloembakjes te mogen bezorgen bij onze kwetsbare inwoners in Langbroek, Cothen en Wijk. De blijdschap die het de mensen gaf, de lach die we zagen, geweldig! Maar er is ook andere kant. Wat veel indruk maakte was het bloembakje dat een van onze leden bij een mevrouw aanbood die eenzaam is en zich ellendig en depressief voelde. Ons lid heeft een hele tijd met haar gesproken (op gepaste afstand uiteraard). Gewoon een praatje, gewoon oprechte aandacht en bij het weggaan had de vrouw een lach op haar gezicht. Het bloemetje, het praatje, maar vooral de aandacht deed haar goed. Zo zijn er helaas nog veel meer mensen die, zeker in deze tijd, eenzaam zijn. Laten we met z'n allen ook aan deze mensen denken, en niet alleen denken, maak eens een praatje, vraag eens hoe het gaat, geef wat aandacht. Het is een kleine moeite maar voor hun een groot gebaar.

Inmiddels hebben we van enkele ondernemers die gehoord hebben van ons initiatief ook reacties gekregen. Zo hebben we gesproken met Ton de Groodt van Omnia. Toen hij hoorde van ons initiatief bood hij direct zijn hulp aan. De 'Koop Lokaal' doeken, die u bij het binnengaan van Wijk bij Duurstede ziet, zijn mede mogelijk gemaakt door Omnia. Tijdens het gesprek vertelde Ton dat ook zij geraakt worden door de coronacrisis door opdrachten die uitgesteld of geannuleerd worden. Gelukkig kunnen zij het nog wel een tijdje uitzingen en is de nood (nog) niet hoog maar liever zijn ze gewoon iedere dag lekker bezig met hun team. Daarnaast is het voor de machines ook beter dat ze minimaal iedere week een keer draaien. De Kaieschaiters hebben mede daarom besloten om de doeken, die we anders begin volgend jaar zouden bestellen bij Omnia, nu al te laten maken. De machines draaien en team Omnia is lekker bezig. Wellicht ook een idee voor u. Heeft u een bruiloft, een ... jarig huwelijk, een geboorte of een andere leuke gelegenheid in het verschiet denk eens aan een mooi doek of stickers hiervoor. Bij Omnia denken ze graag met u mee.

We hebben nog veel meer ideeën om onze kwetsbare inwoners en noodlijdende ondernemers te steunen. Hierover zijn en gaan we in gesprek met Stichting Binding, Wijk Helpt en onze ondernemers en onderzoeken hoe we aan deze ideeën invulling kunnen geven. Daarover kunt u volgende week meer lezen in deze krant.

Wij houden u op de hoogte van al onze acties en initiatieven in 't Groentje en via hun website. Ook 't Groentje word geraakt door de huidige situatie en kan uw steun gebruiken. Hoe leuk is het dan om een jarige via 't Groentje in het zonnetje te zetten? Plaats eens een leuk felicitatie bericht. Leuk voor de jarige om te ontvangen/lezen en tegelijkertijd steunt u 't Groentje.

Heeft u een hulpvraag? Neem dan alstublieft contact op met Wijk Helpt 0343 57 20 00 of info@wijkhelpt.nl Heeft u spullen die u aan wilt bieden of ter beschikking wilt stellen of wilt u helpen? Laat het weten via onze website of e-mail. www.kaieschaiters.nl of info@kaieschaiters.nl

Dat we het samen doen heeft u kunnen lezen. Daarom gaan we verder.'Waik, Samen Voor Elkaar'

Een lief cadeautje voor de deur
Klaar voor de bezorging
advertentie
advertentie