Het is nu de tijd voor ondernemers om samen te gaan werken
Het is nu de tijd voor ondernemers om samen te gaan werken Ali van Vemde

Help lokale ondernemers en koop lokaal

26 maart 2020 om 10:15 Economie

WIJK BIJ DUURSTEDE Het zijn moeilijke tijden voor ondernemers, toerisme en recreatie. Toch zie je in deze tijd ook dat de lokale ondernemers een enorme veerkracht hebben. Allerlei initiatieven zijn er inmiddels om bijvoorbeeld maaltijden aan huis te bezorgen. Maar dat kan ook samen. Als bijvoorbeeld alle ondernemers die thuis bezorgen, van maaltijden tot boeken, de handen ineen slaan en de bezorging centraal regelen. Lokale platforms geven een impuls aan de bekendheid hiervan.

Ali van Vemde

Hans de Ligt (ondernemerinwijk) en centrummanager Joke Twigt zien juist nu het belang van lokaal kopen. Op de website ondernemerinwijk.nl staan alle ondernemers uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek overzichtelijk vermeld. „Hiermee willen we het zoeken gemakkelijk maken, zowel voor de ondernemer als voor de consument. In één oogopslag zie je waar je bij wie terecht kan. Met extra informatie zoals nu het laatste corona nieuws, maar ook nieuwtjes, aanbiedingen en reviews." Het bestaansrecht van de lokale ondernemer is voor een groot deel afhankelijk van bestedingen door inwoners. Deze bedrijven zijn de motor van de lokale economie en onmisbaar als werkgever, sponsor van verenigingen, het organiseren van evenementen, leverancier van lokale diensten en producten en betaler van lokale belastingen en huren. Nu is er ook de Koopt Lokaal app. Een handige app waarop de ondernemers alle aanbiedingen kunnen plaatsen.

DIGITAAL DORPSPLEIN Nu is het vooral belangrijk om de handen ineen te slaan. Joke Twigt zegt hierover: „Nu strijden we vooral tegen het virus. Maar het is niet alleen voor nu. Als straks alles weer normaal is, strijden we tegen grootschalige internationale) initiatieven zoals Bol.com, Amazon of Thuisbezorgd. Veel ondernemers zijn nog niet klaar voor alternatieve vormen om hun diensten of producten lokaal aan te bieden. Daarom willen we met een aantal ondernemers een digitaal dorpsplein opzetten. Een digitale marktplaats met webshop van alle ondernemers. Bestellingen kunnen bij de vertrouwde winkel worden geplaatst en worden vervolgens duurzaam thuisbezorgd. De bedoeling is dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan bezorgen met een elektrische bakfiets of elektrische auto. Zo bevorderen we duurzaamheid (milieu), circulariteit en inclusiviteit in de lokale samenleving. En het zou ook wel eens het parkeerprobleem in de binnenstad kunnen oplossen." Wil je je ook aansluiten of meer informatie, neem dan contact op met centrummanager@vvvkrommerijnstreek.nl „Het is nu tijd voor actie. Nu moet het gaan gebeuren!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie