,,Het mooie initiatief ‘Sporttekort’ sneuvelde al binnen een paar dagen.
,,Het mooie initiatief ‘Sporttekort’ sneuvelde al binnen een paar dagen." Bron: Sporttekort - Southfields

BLOG Thuis werken in tijden van corona (dag 10)

27 maart 2020 om 18:13 Column Corona in de Kromme Rijnstreek

Het zal weinigen ontgaan zijn, maar onze uitgeverij verkeert in zwaar weer. De halvering in advertentie-inkomsten hakt er zodanig in dat we alles op alles moeten zetten om overeind te blijven. Daarom beginnen we iedere dag met een hoe-overleven-we-corona-videovergadering met een kleine twintig man/vrouw.

Interessante ervaringen zijn dat. De eerste dagen ging dat nog tamelijk knullig, met veel door elkaar gewauwel en constante piepknorgeluiden. Na een kleine twee weken hebben we aardig door hoe het allemaal werkt. Er is eigenlijk maar één regel: zet je microfoon op dempen als je niks zegt.

En zo zie en spreek je mensen van kantoren elders in den lande vaker dan degenen waarmee je normaal gesproken één bureau deelt. Als deze crisis ooit ten einde komt, konden deze videovergaderingen wel eens onderdeel blijven uitmaken van de wekelijkse gang van zaken. Als ik zie wat voor acties we in anderhalve week op deze manier van de grond gekregen hebben, werkt het namelijk uitstekend.

De reacties op onze noodkreten zijn trouwens vrijwel zonder uitzondering hartverwarmend. Dank daarvoor, ook namens mijn collega's!

EEN WERELD ZONDER SPORT Uiteraard hebben talloze andere bedrijven het moeilijk, zeker ook in de mediawereld. De 35-jarige Bart kan erover meepraten.

,,De coronacrisis sijpelde langzaam mijn leven in. Als maker van sportprogramma's voor landelijke tv-zenders, met de focus op internationaal voetbal en de Formule 1, waren al enkele weken de gevolgen merkbaar. Italiaanse wedstrijden werden uitgesteld of zonder publiek gespeeld; de Champions League onderging hetzelfde lot. Tot op vrijdag 13 maart bleek dat er voorlopig helemaal niet meer gevoetbald werd. En dat de Formule 1 ook stil kwam te liggen. Het betekende dat vrijwel al het werk van ons productiebedrijf verdweenNa enkele dagen peinzen over 'wat nu?' en wennen aan het idee van 40 uur per week buiten de deur, naar 24/7 op elkaars lip, daalde bij mij het besef in dat mijn werk toch een cruciaal onderdeel is in mijn leven. Wij hebben geen kinderen, dus die 'zorg' hebben we niet, maar het had wel invulling aan de dagen gegeven. Mijn neefje en nichtje logeerden bij mijn ouders, op steenworp afstand, maar in een tijd waarin je aan 'social distancing' moet doen, kies ik er voor om die dan niet op te zoeken.


SPORTTEKORT Al snel kwamen initiatieven vanuit mijn werkgever op gang. Ook daar bleek online gaan dé oplossing. Maar om samen een tv-programma te kunnen maken, kom je al snel binnen 1,5 meter en het mooie initiatief 'Sporttekort' sneuvelde al binnen een paar dagen.
Inmiddels blijkt dat deze periode nog wel even gaat duren, maar het thuis zijn went. 24/7 samen blijft wennen, maar we doen het goed. Ik ben ook trots om te zien wat Anna (LINK) in korte tijd zelf online heeft opgestart. Ik weet dat wij ons gelukkig mogen prijzen, en dat er gezinnen, ouderen, alleenstaanden, etc. zijn die het veel zwaarder hebben. Maar thuis blijven is voor ons nog steeds geen opgave."

DEEL JE ERVARINGEN Nu een groot deel van Nederland noodgedwongen thuis aan de slag moet voor de baas, zijn wij benieuwd naar die problemen. Waar loop je tegenaan? Wat voor bijzondere dingen heb je al meegemaakt? Hoe los je problemen op en zijn er ook onoverkomelijke problemen?

Daarnaast horen wij ook graag over andere ervaringen met thuis werken: Waarom is het juist wél prima te doen of zelfs ideaal? Heb je iets leuks meegemaakt tijdens het thuis werken? Laat het ons weten op wijksnieuws@bdu.nl. In woord, maar ook in beeld! Je verhalen en foto's zijn meer dan welkom. De leukste laten we (desgewenst anoniem) terugkomen in dit blog.

Werk ze!

Louis van Oort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie