Initiatiefnemers Irma en Ina
Initiatiefnemers Irma en Ina Pink bij Duurstede

Lotgenotenbijeenkomst Pink bij Duurstede op 20 april in ‘t Dorpshuys in Cothen

1 april 2023 om 10:33 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Pink bij Duurstede organiseert Lotgenotenbijeenkomsten voor mensen met diagnose borstkanker. Veel vrouwen (en mannen) worden getroffen door borstkanker. Dit heeft een enorme impact op je leven. 

Net als iedereen kennen wij mensen in onze directe omgeving die getroffen zijn door borstkanker en ook hebben wij gezien wat een enorme impact dit heeft op hun leven. Uit betrokkenheid met deze vrouwen is Pink bij Duurstede ontstaan en worden lotgenotenbijeenkomsten georganiseerd voor mensen die te maken hebben met borstkanker en ervaringen willen delen met lotgenoten.

De ‘Gevolgen van Borstkanker’ is het onderwerp van de bijeenkomst op 20 april. Het wordt een interactieve avond, er is ruimte voor het stellen van vragen en met elkaar in gesprek te gaan.

Wat zijn de (late) gevolgen van borstkanker?

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die met borstkanker te maken hebben en nog onder behandeling zijn of mensen die het behandeltraject hebben afgesloten, maar die graag in gesprek willen met lotgenoten. Voor deze bijeenkomst, is een gastspreker van de Borstkanker Vereniging Nederland uitgenodigd. Zij geeft informatie over wat met de (late) gevolgen van Borstkanker wordt bedoeld, namelijk langdurige veranderingen die men ervaart op psychisch en/of lichamelijk gebied, door borstkanker en/of na de behandeling voor borstkanker, waardoor het dagelijks functioneren gehinderd wordt.

Enkele voorbeelden van late gevolgen: vermoeidheid – zenuwpijn – lymfoedeem – cognitieve klachten – slaapstoornissen - overgangsklachten etcetera. Niet iedereen krijgt ermee te maken en de oorzaak is niet altijd duidelijk.

Voor de lotgenotenbijeenkomsten hebben Ina Vernooij en Irma van den Brink ondernemers van twee sfeervolle locaties bereid gevonden om hun locatie belangeloos beschikbaar te stellen. Afwisselend zullen de bijeenkomsten worden gehouden in Wijk bij Duurstede of Cothen.

De inloop op 20 april is vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur start de bijeenkomst, het einde van de bijeenkomst zal rond 21.30 uur zijn. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Locatie: ’t Dorpshuys Cothen. 

Ga voor meer informatie en aanmelding naar www.pinkbijduurstede.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie