Irma van den Brink en Ina Vernooij van Pink bij Duurstede
Irma van den Brink en Ina Vernooij van Pink bij Duurstede Anneke Troost

Lotgenotenbijeenkomst Pink bij Duurstede over werk en re-integratie

6 mei 2019 om 15:08 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE In 2016 organiseerde Pink bij Duurstede een verwendag voor mensen met de diagnose borstkanker. Tijdens deze verwendag bleek dat er behoefte is aan een lotgenotengroep. Pink bij Duurstede heeft dit opgepakt en vanaf 2017 zijn er regelmatig lotgenotenbijeenkomsten met verschillende thema's.

Ali van Vemde

Voor de lotgenotenbijeenkomst van 16 mei zijn zowel mensen met de diagnose borstkanker als met andere vormen van kanker welkom. Deze bijeenkomst staat in het teken van kanker en werk en de Arbobegeleiding tijdens en na het behandelproces.

BEGELEIDING Het blijkt dat de begeleiding van bedrijfsartsen regelmatig tekortschiet en dat de werknemer (kanker/ex-kankerpatiënt) niet goed wordt begrepen. Bedrijfsartsen missen specifieke kennis en expertise over kanker. Daardoor blijft er veel onduidelijk over de behandeling en de gevolgen voor het werk. Mensen voelen zich hierdoor onbegrepen.

RE-INTEGRATIE Jeanine Polman is de gastspreker voor deze bijeenkomst. Zij heeft zelf borstkanker gehad en is na haar behandelproces vanuit haar kennis en coachervaring gestart als re-integratiecoach bij Stap Nu, een bedrijf dat in 15 jaar tijd is uitgegroeid tot een landelijk werkende organisatie met gecertificeerde coaches die getraind en ervaren zijn omtrent de thematiek kanker, chronisch ziek zijn en werk. In haar werk als re-integratiecoach begeleidt en ondersteunt zij, bij voorkeur vanaf de eerste diagnose, de werknemer en werkgever met advies, coaching en counseling. Ook verzorgt ze verzuimbegeleiding vanuit het UWV. Graag gaat zij met de deelnemers in gesprek over de mogelijkheden/onmogelijkheden in het begeleidingsproces.

IMPACT OP JE LEVEN Uit betrokkenheid met vrouwen met borstkanker is Pink bij Duurstede ontstaan. In oktober 2016 werd een verwendag georganiseerd in een ontspannen en veilige omgeving. Een dag met workshops, beautybehandelingen, informatie over haarwerken, kleur- en stijladvies en informatie. De vrouwen werden deze dag echt in de watten gelegd. Door een aantal vrouwen werd aangegeven dat er behoefte is om met lotgenoten van gedachten te wisselen. Dit leidde ertoe dat op 23 november 2017 de eerste lotgenotenbijeenkomst plaats vond. De insteek is dat lotgenoten met elkaar in gesprek kunnen, herkenning en erkenning.Tijdens deze avonden vertellen gastsprekers over verschillende thema's. De deelnemers kunnen ook zelf onderwerpen aandragen en deze worden uitgewerkt voor volgende bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden plaats op wisselende locaties, die door ondernemers belangeloos beschikbaar worden gesteld.

Pink bij Duurstede begroet je graag op 16 mei. Inloop vanaf 19.00 uur met koffie/thee. Om 19.30 uur start de bijeenkomst. Locatie: Galerie 't Rondeel, Kokkestraatje 35/39. Ga voor aanmelding naar www.pinkbijduurstede.nl

advertentie
advertentie