Irma en Ina van Pink bij Duurstede
Irma en Ina van Pink bij Duurstede Anneke Troost

Lotgenotenbijeenkomst Pink bij Duurstede

27 september 2019 om 14:13 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Het begon in 2016 met een verwendag voor mensen met de diagnose borstkanker. Er bleek behoefte te zijn aan een lotgenotengroep en dat is door Pink bij Duurstede opgepakt. Op 10 oktober is er weer een bijeenkomst met dit keer het thema: werk en re-integratie.

Ali van Vemde

De verwendag op 6 oktober 2016 was een groot succes. Mensen die onder behandeling waren voor borstkanker tot een jaar na behandeling konden in een ontspannen en veilige omgeving zich oriënteren, advies krijgen en heerlijk ontspannen. Ook een persoonlijke beautybehandeling was een van de opties. Deze dag werd ondersteund door huisartsen uit de gemeente en het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. Tijdens deze verwendag werden signalen opgepakt dat er behoefte is aan een lotgenotengroep. Eind 2017 volgde de eerste lotgenotenbijeenkomst. De insteek van deze bijeenkomsten is dat lotgenoten met elkaar in gesprek kunnen en vooral ook herkenning en erkenning.

Ina Vernooij en Irma van den Brink zijn uit betrokkenheid gestart met Pink bij Duurstede. "Net als iedereen kennen wij vrouwen in onze directe omgeving die getroffen zijn door borstkanker en we hebben gezien wat voor impact dit heeft op hun leven."

WERK EN RE-INTEGRATIE Voor de lotgenotenbijeenkomst van 10 oktober zijn zowel mensen met de diagnose borstkanker als met andere vormen van kanker welkom. Deze bijeenkomst staat in het teken van kanker en werk en de Arbobegeleiding tijdens en na het behandelproces. Ina en Irma: "Geregeld horen wij dat de begeleiding van bedrijfsartsen tekortschiet en dat de werknemer (kanker/ex-kankerpatiënt) niet goed wordt begrepen. Bedrijfsartsen missen specifieke kennis en expertise over kanker. Daardoor blijft er veel onduidelijk over de behandeling en gevolgen voor het werk en ze voelen zich onbegrepen." Jeanine Polman is de gastspreker op 10 oktober. Zij heeft zelf borstkanker gehad en is na haar behandelproces vanuit haar kennis en coachervaring gestart als re-integratiecoach bij Stap Nu. Dit bedrijf is in 15 jaar tijd uitgegroeid tot een landelijk werkende organisatie met gecertificeerde coaches die getraind en ervaren zijn omtrent de thematiek kanker, chronisch ziek zijn en werk. In haar werk als re-integratiecoach begeleidt en ondersteunt Jeanine, bij voorkeur vanaf de eerste diagnose, de werknemer en werkgever met advies, coaching en counseling. Ook verzorgt ze verzuimbegeleiding vanuit het UWV. Graag gaat zij met de deelnemers in gesprek over de mogelijkheden/onmogelijkheden in het begeleidingsproces.

Je bent van harte welkom op 10 oktober bij Galerie 't Rondeel Kokkestraatje 35/39. De inloop is vanaf 19.00 uur met koffie en thee. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Aanmelden voor deze avond kan via www.pinkbijduurstede.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie