Het hooikampioenschap toont vakmanschap
Het hooikampioenschap toont vakmanschap Ali van Vemde

3e Langbroeks Hooikampioenschap

14 juni 2022 om 09:53 Activiteiten

LANGBROEK Zaterdag 25 juni is het weer zover. Na twee coronajaren kan het Langbroeks Hooikampioenschap eindelijk weer worden georganiseerd. Het belooft weer een prachtig spektakel te worden!

Een spannende hooiwedstrijd, waarbij teams, bestaande uit vijf personen, zo snel en vakkundig mogelijk, 100 hooibalen op een platte wagen moeten stapelen. Daarna moet de tractorchauffeur met de volle wagen een parcours met allerlei hindernissen afleggen, zonder dat de balen eraf vallen. Dit vereist veel inzicht en stuurmanskunst. Elke baal die eraf valt levert strafseconden op. Het team met de snelste tijd is de winnaar van een prachtige bokaal.

Ook voor de kinderen is er weer veel te beleven, zoals een heuse skeltertrek met een originele sleepwagen, springkussen, dierenweide en nog veel meer. De inwendige mens wordt ook zeker niet vergeten, want er is genoeg te eten en te drinken en later in de tent nog gezellige muziek.

Dit geweldige spektakel vindt plaats op 25 juni van 11.00 uur tot 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Er is voldoende gelegenheid om te parkeren. U vindt het terrein, net buiten de bebouwde kom van Langbroek, nabij langbroekerdijk A 39, Langbroek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie