Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter

27 september 2022 om 09:00 Achtergrond Agnes Corbeij
Overlangbroek
Overlangbroek

WIJK BIJ DUURSTEDE Natuurorganisaties strijden al maanden voor een verhoging van het waterpeil in en rondom het natuurgebied Overlangbroek en Kolland in Wijk bij Duurstede. Zij stellen dat Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) de wettelijke plicht heeft verdere verslechtering van het natuurgebied te voorkomen. Het HDSR gaat hier niet in mee.
door Agnes Corbeij

De stichting Behoud het Weteringgebied en Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede stuurden op 8 september een brief naar HDSR, waarin zij hun grote zorgen uitspreken over het gevoerde beleid van het waterschap, in verband met verdroging. ,,ln de mondelinge toelichting bij de inspraak is aangegeven dat dit in het bijzonder speelt..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer gemeenten harken grof parkeergeld binnen
PREMIUM
Afbeelding
Kunst Marijn Claes uit Houten speelt in een topstuk met een sterrencast in Theater Aan de Slinger
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Jacco Merkens uit Werkhoven wil zijn fruitteeltbedrijf niet meer laten groeien, maar kwalitatief klaarmaken voor de toekomst
PREMIUM
Afbeelding
Overig Sint rijdt ook in Wijk stilletjes aan heel wat huisjes voorbij
PREMIUM
Afbeelding
Historie Landgoederen en kastelen, het tweede deel van magazine De Kromme Rijn vertelt
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Dominee Arie Huijser: ‘Dood van Maarten sloeg een gat in mijn hart’