Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen

2 aug, 10:35 Achtergrond
Ali van Vemde
John Beringen met zijn nieuwe boek 'Wie was Jacob B?'
John Beringen met zijn nieuwe boek 'Wie was Jacob B?'

WIJK BIJ DUURSTEDE ‘Een pion in een spel dat geen spel meer genoemd kon worden, maar een dichte mist van waaruit oppermachtige vijanden opdoken en die niets duldden wat niet strookte met hun uiteindelijke bedoelingen’, zo voelde Jacob B zich tijdens een schaakpartij met zijn broer. ‘Wat was er in de maatschappij gaande en wie waren zijn eigen tegenstanders?’ De subtitel van het boek verraadt het al: ‘Een nachtmerrie die geen mens voor mogelijk hield.’

John Beringen schrijft verhalen voor verschillende kranten, waaronder Wijks Nieuws. Vanaf 1989 publiceert hij verhalen, romans en vier boeken over de ‘Bob Evers-serie’. De schrijver verhaalt in zijn romans vaak over geheimzinnige zoektochten tussen onwaarschijnlijke gegevens waarbij de werkelijkheid onvoorspelbaar en fragmentarisch is. Nu is er zijn tiende boek, uitgegeven bij Bookscout.

INSPIRATIE Op een zonnig terras in het centrum van Wijk bij Duurstede vertelt John Beringen over zijn nieuwe boek. „Al voor de coronacrisis was het idee voor deze roman er, maar het stond niet direct goed op papier. Als ik ‘s avonds iets geschreven had, dacht ik de volgende ochtend regelmatig: dat moet anders!” Enkele vertrouwelingen liet..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk