Henk Kroese uit Wijk bij Duurstede combineert gedichten en gedachten in het boek ‘Als het nu eens zo is’ - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Henk Kroese uit Wijk bij Duurstede combineert gedichten en gedachten in het boek ‘Als het nu eens zo is’

13 dec, 12:32 Achtergrond
Kroese
Henk Kroese zet zijn gedachten bij gedichten in het boek 'Als het nu eens zo is'
Henk Kroese zet zijn gedachten bij gedichten in het boek 'Als het nu eens zo is'

WIJK BIJ DUURSTEDE Henk Kroese is bij velen in Wijk bekend als predikant. Inmiddels is hij al een aantal jaren met emeritaat, maar hij is hier blijven wonen en laat nog steeds regelmatig van zich horen. Voor de Kerst verschijnt zijn boek, een bloemlezing aan gedichten met daarbij zijn gedachten die met God en geloven te maken hebben. Uit honderden gedichten maakte hij een keuze uit de allermooiste.

In zijn woning spreekt WijksNieuws Kroese over de totstandkoming van zijn boek. Hij heeft de tijd, want vanwege de hoge corona besmettingscijfers heeft hij het tweewekelijkse oppassen op de kleinkinderen even stilgezet. Vervelen doet hij zich absoluut niet na zijn pensioen. „Al die jaren had ik er geen tijd voor, maar nu heb ik na 40 jaar het piano spelen weer opgepakt. Een heerlijke hobby dat nu gewoon voor de lol kan. Dat is het fijne van pensioen, je hebt de tijd aan jezelf. Corona is voor mij geen vervelende tijd, het geeft ook rust.” Het preken heeft hij niet gemist. „Ik had me ook voorgenomen om dat het eerste jaar na mijn pensioen niet te doen. De hele week staat dan toch in het teken van de preek en dat zorgt voor druk. Dat hoeft..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk