Langer gezond blijven
Langer gezond blijven Stichting Binding

Gymnastiek voor ouderen

23 februari 2024 om 09:51 Gymnastiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Meer bewegen voor ouderen, blijf langer gezond en fit. Een vleugje Aerobics, een beetje Jazzballet, in de Willem van Abcoudezaal in het Ewoud & Elisabeth Gasthuis wordt iedere donderdagochtend een uurtje van 9 tot 10 uur gegymd door senioren die graag jong en fit willen blijven.

 door Jeroen Poel

Onder toeziend oog van instructrice Teunie Emons worden lichamelijke oefeningen uitgevoerd om lijf en leden flexibel en in conditie te houden. Met een goede warming-up en op de maat van de muziek worden de spieren in beweging gebracht en blijft op een ontspannen manier gevoel voor ritme behouden. Dat gaat op een interactieve manier met eenvoudige middelen, zodat je de oefeningen ook thuis kunt doen. Eenvoudige oefeningen gericht op beter bewegen, flexibel blijven met een betere conditie.

Sommige mensen beginnen met een stoel, anderen op een matje, maar armen, buik, billen en benen komen allemaal aan bod. Pakken we de ene week meer de armen, de volgende week ligt de nadruk dan op de benen. Lukt het niet linksom, dan gaan we rechtsom maar alle spieren komen aan de beurt in een tempo die een ieder past. Of zoals een deelneemster het verwoordde; „Ik mag niet klagen en ik word straks achtentachtig”.

Na de gym gaan we met z’n allen nog even lekker aan de koffie of thee, want ook het sociale aspect, de gezelligheid in de groep, vinden we heel belangrijk. We zouden het dan ook geweldig vinden als we wat meer deelnemers zouden mogen begroeten. Wellicht kunnen we zelfs een tweede groep starten.

Geef Stichting Binding even een belletje voor meer informatie, dat kan op 0343-473070. Of stuur een e-mailberichtje naar Teunie Emons via pfemons@kpnmail.nl.

Deelnemen kost €10,00 per maand. Mogen we u binnenkort begroeten als nieuwe gymnast?

advertentie
advertentie