Bluesmuzikant Bo Brocken en radiopresentator Marc Stakenburg.
Bluesmuzikant Bo Brocken en radiopresentator Marc Stakenburg. Theo Looijmans

‘Wie is Robert Johnson, niet?’ in Calypsotheater

20 september 2023 om 15:45 Uitgaan

WIJK BIJ DUURSTEDE Blues in Wijk organiseert op zaterdag 7 oktober weer een heel bijzondere bluesavond in het mooie en intieme Wijkse Calypsotheater. Bluesmuzikant Bo Brocken en radiopresentator Marc Stakenburg brengen onder de titel ‘Wie is Robert Johnson, niet?’ opnieuw een avondvullende muzikale theatervoorstelling.

Deze keer vertellen ze over het leven van de legendarische Bluesman Robert Johnson. Over geen enkele bluesmuzikant doen zoveel fantastische verhalen de ronde als over hem. Dat hij zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht om beter gitaar te spelen is daarvan de bekendste. Maar er zijn er nog zoveel meer. Waarom had hij drie graven? Werd hij vergiftigd, neergeschoten of overleed hij aan een geslachtsziekte? Hoewel hij slechts 29 nummers opnam gelden veel ervan als klassiekers: ‘Sweet Home Chicago, Love in Vain, Hellhounds on My Trail, Me and the Devil en Cross Road Blues’. Marc vertelt op luchtige wijze alle verhalen en fabels en Bo brengt de muziek op een authentieke manier tot leven.

Marc Stakenburg en Bo Brocken speelden eerder al twee succesvolle theatertournees| ‘Het geheim van Dockery Farms’ en ‘Trouble Soon Be Over’. De laatste in 2017 met Frédérique Spigt in een uitverkocht Calypso.

Marc is voornamelijk bekend vanwege zijn werk als radiopresentator voor KRO en 40UP Radio en zijn lezingen over muziekgeschiedenis. Hij is auteur van twee boeken; ‘Music Trains USA’ en ‘De Big Bang van de Popmuziek’. Ook organiseert hij groeps-motorreizen langs legendarische plekken in onder meer het zuiden van de Verenigde Staten.

Bo speelt al meer dan 35 jaar akoestische blues. Onder de artiestennaam Big Bo is hij een ware specialist op het gebied van vooroorlogse bluesstijlen. In zijn soloshows neemt hij je mee op een muzikale reis langs de plekken waar de blues ontstond. Hij won meerdere Awards voor zijn werk als bluesartiest.

Zaterdag 7 oktober. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Tickets €12,50. Zitplaatsen. Ticketverkoop via www.calypsotheater.nl 0343-591030.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie