Subsidiemogelijkheden voor initiatieven van onderaf.
Subsidiemogelijkheden voor initiatieven van onderaf. LEADER

Extra subsidiemogelijkheden voor initiatieven op het platteland

11 juni 2021 om 14:00 Natuur & platteland

UTRECHT Goed nieuws voor iedereen die een vernieuwend idee heeft voor het platteland in de provincie Utrecht: het Europese programma LEADER is met twee jaar verlengd en er is zowel vanuit de Europese Unie als vanuit de provincie Utrecht extra budget beschikbaar gesteld. Dat betekent dat ook in 2021 en 2022 LEADER-subsidie kan worden aangevraagd, uiteraard zolang er budget beschikbaar is. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. 

VERNIEUWEND Coördinator Maike van der Maat: ,,Voor een LEADER-bijdrage zijn we op zoek naar ideeën die stad en platteland verbinden, vernieuwend zijn en waarvoor draagvlak is: vóór en door de streek! Heb je zo’n idee? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een financiële bijdrage vanuit LEADER! Daarnaast moet het idee bijdragen aan een of meer van de doelen van jouw LEADER-gebied. In het LEADER-gebied Utrecht-Oost (Kromme Rijnstreek, Heuvelrug en Vallei) zijn de doelen Voedsel van dichtbij, Recreatie, Educatie, Duurzame energie en Sociale Innovatie.”

Een uitgebreide beschrijving van de doelstellingen, subsidievoorwaarden en de wijze waarop de subsidie kan worden aangevraagd, is te vinden op de website leaderutrechtoost.nl. ,,Heb je dus een projectidee dat aansluit bij een of meer van de doelstellingen, neem dan contact op met de LEADER-coördinator om de mogelijkheden te bespreken. De contactgegevens staan op de website bij ‘contact’. Overigens zijn er ook nog twee andere LEADER-gebieden aan de westkant van de provincie Utrecht: LEADER Weidse Veenweiden en LEADER Polders met Waarden.” 

Naast LEADER is er ook vanuit de provinciale subsidieregeling ‘Leefbaarheid Kleine Kernen’ subsidie beschikbaar voor initiatieven van onderaf in de dorpen op het platteland. Zoals de naam al doet vermoeden is deze subsidie vooral bedoeld voor activiteiten die de sociale samenhang versterken, zoals bijvoorbeeld het organiseren van culturele of gemeenschappelijke activiteiten, of het in stand houden van basisvoorzieningen. Kijk hier voor meer informatie. Ook zijn er vouchers beschikbaar voor het vergroenen van de leefomgeving in het kader van Groen aan de Buurt.

MEEDENKCAFE LEADER Utrecht-Oost, LEADER Weidse Veenweiden en ‘Leefbaarheid Kleine Kernen’ organiseren op woensdagavond 23 juni een online informatie- en meedenkcafé waarin uitleg wordt gegeven over deze en andere subsidiemogelijkheden, we inspirerende voorbeelden laten zien en vragen beantwoorden over wat die regelingen voor jouw idee kunnen betekenen. Deelname is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar LEADER coördinator Maike van der Maat: maike@consultopmaat.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie