Mieke Wijnker
Mieke Wijnker Wes Janssen

Afscheid van Mieke Wijnker als voorzitter van de PvdA afdeling Wijk bij Duurstede

26 maart 2022 om 08:46 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 23 maart jl. legde Mieke Wijnker, na bijna 20 jaar de PvdA Wijk bij Duurstede te hebben geleid, de voorzittershamer neer. Op de Algemene Ledenvergadering hoorde een zichtbaar geroerde Mieke een toespraak van nieuwe voorzitter Tijmen Baas aan, die haar vele en harde werk roemde. Hij benadrukte dat Mieke in de moeilijke jaren een stabiele voorzitter was, die de PvdA koersvast hield langs de lijnen van de sociaaldemocratie.

Wijnker combineerde zoveel functies in de plaatselijk partij, dat het hoofdkantoor op een gegeven moment bezorgd belde of ze niet eens wat extra steun zou zoeken. Dat lukte en met een voltallig bestuur was zij instrumenteel in de eerste stappen op weg naar de samenwerking tussen, in eerste instantie Groen Links, en later ook met Open Wijk bij Duurstede. Het resultaat, SamenWerkt. behaalde een fantastisch resultaat met 5 raadszetels. Hiermee is de cirkel rond voor Wijnker want in haar eerste termijn als voorzitter bij de PvdA behaalde zij ook een buitengewoon resultaat bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Haar tijd als voorzitter werd gesymboliseerd door de beide cadeaus die namens de leden werd gegeven. Ten eerste een schaal met de titel: Het van de grond tillen. Daarnaast een beeldje met de titel: Met het juiste doel voor ogen, op vleugels van goud. De ALV van de PvdA nam met een lach en een traan afscheid van Wijnker die bleef pleiten voor verjonging van de partij en hoopte dat de samenwerking succesvol van start gaat, op vleugels van goud!

Mieke Wijnker
Mieke Wijnker
advertentie
advertentie