Jacqueline Beekes en Marjorie den Ouden van Confetti overhandigen de cheque aan Liesbeth Bode en Dixie Scholt van de Voedselbank
Jacqueline Beekes en Marjorie den Ouden van Confetti overhandigen de cheque aan Liesbeth Bode en Dixie Scholt van de Voedselbank Ali van Vemde

Vrouwenkoor Confetti steunt de Voedselbank met € 500,-

2 maart 2022 om 11:16 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De Vereniging vrouwenkoor Confetti bestaat niet meer, maar het koor is doorgegaan onder de vlag van Stichting Binding. Dit betekent dat er geen bestuur meer is, maar nu zijn het contacpersonen. Omdat de vereniging nog wel geld in kas had, hebben de leden gezamenlijk besloten dat dit een mooi doel moest krijgen. Het werd de Voedselbank. Vrijdag werd een cheque ter waarde van € 500,- overhandigd aan Dixie Scholt en Liesbeth Bode van de Voedselbank Kromme Rijn.

door Ali van Vemde

Door Corona hebben veel koren het de afgelopen tijd moeilijk gehad, zo ook bij Confetti. „Repeteren was lastig in die periode,” vertellen Jacqueline Beekes en Marjorie den Ouden. „Veel vrouwen vonden in deze tijd een andere invulling van hun tijd, waren huiverig of angstig om weer te gaan zingen. Omdat er te weinig vrouwen over waren, zijn we in gesprek gegaan met Stichting Binding. Dit heeft ertoe geleid dat we onszelf hebben opgeheven en verder gaan onder de vlag van Binding.” Een goede keuze want inmiddels hebben zich al vijf nieuwe leden aangmeld. „Een van de pluspunten van Confetti is dat we met een professionele dirigent en pianist repeteren. Dat zingt veel makkelijker.” Unaniem kozen de leden van het koor ervoor om het geld dat nog in kas was, te schenken aan de Voedselbank Kromme Rijn.

Bij molen Rijn & Lek werd vrijdag 25 februari de cheque overhandigd aan de Voedselbank. Juist nu zijn ze hier heel erg blij mee. Scholt: „De storm heeft vorige week voor veel schade gezorgd. Op vrijdag liet het dak los en op zondag stroomde het water naar binnen. Helaas hebben we twee volle containers met voedsel weg moeten gooien. Op dit moment hebben we 51 gebruikers, maar we verwachten dat dit aantal de komende tijd op zal lopen. Met deze cheque zijn we dan ook heel erg blij.”  Bode is al 10 jaar verantwoordelijk voor de inhoud van de voedselkratten. „Het is heel veel werk om na de storm alles weer in orde te krijgen, deze week zijn we daarom gesloten. De gebruikers krijgen nu een bon van € 30,- of € 60,- per gezin om in de supermarkt eten te kopen.”

Het koor is blij met de samenwerking met Stichting Binding. Gerda van Berkel van Binding zegt hierover: „Binding is altijd blij met nieuwe initiatieven. Wij kunnen helpen om dit mogelijk te maken en dat doen we graag.” Het koor repeteert iedere woensdagavond in de zaal van Stichting Binding in het Ewoud & Elisabeth Gasthuis van 19.30 tot 21.30 uur. Vrouwen die interesse hebben om eens te komen kijken en mee te zingen, kunnen zich inschrijven via Stichting Binding. Zij mogen twee keer meezingen om te kijken of het repertoire bij ze past. En natuurlijk wil het koor ook dolgraag gaan optreden. „In het verleden traden we enkele keren per jaar op in zorgcentra. Dat willen we weer doen, maar we merken dat de verzorgingstehuizen nu nog erg voorzichtig zijn.”

Meer informatie over het vrouwenkoor is te vinden op de website vrouwenkoor@confetti.nl of Facebook Vrouwenkoor Confetti Wijk bij Duurstede of via de website van Stichting Binding.

advertentie
advertentie