Stichting BED leegt het 'toiletpotje' bij De Veldpoort
Stichting BED leegt het 'toiletpotje' bij De Veldpoort Ali van Vemde

Stichting BED leegt ‘toiletpotje’ bij De Veldpoort

2 maart 2022 om 08:23 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Wie wel eens een hapje eet of een glaasje drinkt bij De Veldpoort Eten & Drinken en daar wel eens het toilet heeft bezocht, zal het zeker zijn opgevallen. Bij de toiletten hangt een potje waar geld in gestort kan worden. De opbrengst hiervan is voor Stichting BED. Afgelopen week was het weer de tijd om dit potje te legen. Het leverde een mooi bedrag van € 158,- op.

door Ali van Vemde

Stichting BED zorgt voor de tijdelijke opvang van jongeren tussen de 18 en 25 jaar die, om wat voor redenen dan ook, even niet thuis kunnen wonen. De mentoren van Stichting BED (Bed en dakloze jongeren) begeleiden deze jongeren, die bij de zorginstellingen tussen wal en schip vallen en helpen hen om financiële zekerheid te krijgen door een baan of uitkering, maar ook in praktisch opzicht, zoals boodschappen doen en weten hoe de wasmachine werkt. Zo worden zij geholpen om zelfstandig te worden en zelfredzaam. De jongere mag maximaal twee jaar wonen in één van de twee appartementen die de stichting ter beschikking heeft. Na die tijd is het de bedoeling dat ze zelfstandig verder kunnen. Van de jongeren die hier wonen wordt verwacht dat ze zich normaal gedragen en het huis op orde houden. De twee appartementen bieden ruimte voor maximaal vijf jongeren.

Stichting BED draait op vrijwilligers, die zich met hart en ziel voor de jongeren inzetten. Met de opbrengst van het ‘toiletpotje’ kan iets extra’s worden gedaan voor de inrichting van de appartementen. Ze zijn dan ook erg blij dat De Veldpoort hen hierbij steunt en dat de gasten van De Veldpoort zulke gulle gevers zijn. In de afgelopen periode is de horeca regelmatig gesloten  geweest, maar toch is er ook nu weer een mooi bedrag bijeengebracht. 

advertentie
advertentie