Ook de Voedselbank heeft te lijden onder Eunice
Ook de Voedselbank heeft te lijden onder Eunice Wes Janssen

Storm treft onderkomen Voedselbank in Langbroek

21 februari 2022 om 13:50 Overig

LANGBROEK Door de storm Eunice is een deel van de dakbedekking van de opslag van de Voedselbank Kromme Rijn weggewaaid. Daardoor is een flinke lekkage ontstaan in de opslag in Langbroek op de Weidedreef 9 en staat een deel van de oude gymzaal blank waar het voedsel wordt bewaard.

De vrijwilligers zijn met vereende krachten bezig de voorraad in veiligheid te brengen en ervoor te zorgen dat ook deze week alle klanten een volwaardig pakket kunnen krijgen. Ondanks dat is het een strop voor de Voedselbank, omdat er nogal wat producten moeten worden weggegooid.

Omwonenden meldden op vrijdag aan het eind van de dag dat een stuk van het dak aan de achterkant omhoog was gekomen en dat de bovenste rij met stenen los lagen. De gemeente, eigenaar van het gebouw, is op de hoogte. Ze willen het zo spoedig mogelijk herstellen, maar dat kan pas als het opgehouden is met regenen.

Op zondag is de calamiteitenambtenaar buitendienst van de gemeente erbij betrokken en in overleg is de brandweer ingeschakeld, die direct met groot materieel langs kwam.

In overleg met de loodgieters van de fa. Maigret, is besloten tot het aanleggen van een noodverband. Met de ladderwagen is de dakbedekking door een bouwbedrijf verzwaard met betonnen banden, zodat het er niet verder kan afwaaien, ook voor de veiligheid van omwonenden. Dixie Scholt-Hylkema: ,,Hier zaten we niet op te wachten, net nu we verwachten meer hulp te moeten bieden door hogere energiekosten en de oplopende inflatie. Hopelijk kan het dak snel worden gerepareerd zodat we de goederen droog op kunnen slaan.”

advertentie
advertentie